IEXGeld

Dossiers

Profiel

Rekening delen? Dit zijn de handigste apps om te gebruiken

Nu de coronamaatregelen steeds verder worden versoepeld, kunnen we er in toenemende mate weer op uit trekken. Onvermijdelijk komt dan weer de vraag boven: hoe verdelen we de rekening?

Wij zetten vier apps op een rijtje waarmee je gemakkelijk je kosten kunt bijhouden en verdelen met vrienden. 

1. Tikkie (iOS, Android)

Veruit de bekendste manier om geld terug te vragen aan je vrienden of familie, is uiteraard door hen een Tikkie te sturen. Via WhatsApp verstuur je een linkje, waarmee de ander het bedrag kan overmaken.

In de Tikkie-app zie je direct of iemand heeft betaald of niet. Een nadeel van de app is wel dat een betaalverzoek na een tijd verloopt. Als iemand niet binnen een bepaalde termijn heeft betaald, dan moet je opnieuw een Tikkie aanmaken.

2. Wie Betaalt Wat (iOS, Android)

Heb je veel kosten te verdelen over veel mensen, dan is de Tikkie-app niet zo handig. Je moet immers zelf bijhouden wie wat moet betalen en dat kan een flink administratief klusje worden als niet iedereen evenveel hoeft te betalen. Bovendien moet je alle Tikkie-linkjes dan allemaal afzonderlijk aanmaken en versturen.

Check ook: Hoe hard daalt de waarde van mijn spaargeld nu echt?

Makkelijker is dan Wie Betaalt Wat. Je voert al je bonnetjes in en de app berekent aan wie jij iets moet betalen of van wie jij nog geld krijgt. Een nadeel is dat je alsnog je betaalverzoek via een andere app moet regelen. 

3. Splitwise (iOS, Android)

De app Splitwise werkt op een vergelijkbare manier als Wie Betaalt Wat en houdt per persoon alle kosten bij. Lopen de kosten die verschillende vrienden moeten betalen uiteen, dan houdt de app dit ook uitstekend bij.

Met een betaald abonnement kun je bovendien bonnetjes of rekeningen inscannen en in de cloud opslaan. Daarnaast heb je altijd en overal inzicht in alle kosten die je in het verleden hebt verdeeld.

De app is wat minder gebruiksvriendelijk dan Wie Betaalt Wat, maar biedt nét even wat meer opties voor wie bereid is daar enkele euro’s per maand voor neer te tellen. 

4. Splittr (iOS, Android)

Stap je binnenkort met vrienden in het vliegtuig, dan is de app Splittr erg handig om je vakantiekosten te verdelen. Vooral als je naar landen reist waar je niet in euro’s kunt betalen is de app handig. Deze kan automatisch vreemde valuta omrekenen, waardoor de exacte kosten voor iedereen worden berekend.

Een voordeel is dat je je niet hoeft aan te melden of hoeft in te loggen om gebruik te maken van de applicatie. Je kunt dus direct aan de slag met het invoeren van de kosten. Enkele jaren geleden kostte de app nog €0,89, maar inmiddels is deze gratis te gebruiken. Je kunt wel een abonnement afsluiten voor diverse extra functies.

Lees ook: Je online aankopen verzekerd. En nóg 4 voordelen van een creditcard

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Britse beleggingen flink afgestraft: ligt hier een koopkans?

... of kunnen we beter even wachten? Lees verder ›