IEXGeld

Dossiers

Profiel

De beleggingstips van deze TikTokkers helpen je financieel om zeep

Sommige beleggers doen uitvoerig onderzoek naar een bedrijf voordat ze hun zuurverdiende centen inwisselen voor wat aandelen, anderen vertrouwen wat meer op hun gut feeling. Nog een optie is je laten adviseren door professionals. Waar vind je die? In ieder geval niet op TikTok, zo schrijft The Motley Fool.

Er gaan enkele video’s rond op het platform met beleggingstips. Tenzij high risk, low reward je ideale strategie is, is sterk af te raden deze tips op te volgen.

Stand van de sterren

Te beginnen met de Amerikaanse Maren Altman. Op TikTok maakt ze haar 1,1 miljoen volgers wijs dat de koersen een directe link hebben de stand van venus en jupiter.

Als het goed is heb je nu al een fronsende blik op je gezicht. Je kunt dan ook maar beter met een grote boog om de tips van Altman heen lopen, wil je roodgloeiende beurskoersen voorkomen.

@marenaltman

gamestop insanity so i had to hop on #astrology #ZodiacSign #stocktok #moneytok

? Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Aandelen van CEO's

Toch worden op het Chinese socialmedia-platform ook adviezen gedeeld die in eerste instantie veelbelovender klinken. Neem de jongeman hieronder. Hij denkt dé manier te weten om je spaarvarken te kunnen vetmesten. Gewoon inzetten op dezelfde aandelen als de CEO’s van de grote beursgenoteerde bedrijven. Zij weten als insiders immers meer dan jij.

@ceowatchlist

#stitch with @420loveontour #stocks #stockmarket #trading #tradingtips #sus #insidertrading #options #investing #daytrader #stockstobuy

? original sound - j money

 

Voordat je met je complete banksaldo de grote bedrijfsbazen achterna gaat hollen, is het belangrijk om te weten dat dit niet altijd de slimste zet is. Er is namelijk een verschil tussen de big boys van de beursgenoteerde bedrijven en de gemiddelde particuliere belegger.

Dat verschil is meestal – naast kennis van zaken hebben – vermogen. Dit zorgt ervoor dat bij een miskoop de gevolgen voor de portemonnee van een van deze bedrijfsleiders kleiner zijn. Welgestelde topmannen kunnen zich nu eenmaal meer risico's veroorloven dan beleggers met een kleine portemonnee.

Check ook: 5 tips van een fondsmanager die de beurs al jaren ruim verslaat

Daarnaast investeren de topmannen uit de zakenwereld vaak met andere doelen voor ogen, die voor het publiek niet bekend zijn. Zo hebben sommige bedrijven een standaard eis dat hun CEO een bepaalde hoeveelheid aandelen van het bedrijf bezit. Dit betekent dan natuurlijk niet per se dat dit voor de kleine particuliere beleggers een goed aandeel is om geld tegenaan te gooien.

Hopelijk zijn de kleine drie miljoen mensen die deze video al geliket hebben daar niet op de harde manier achtergekomen.

Wat dan wel?

Hoe weet je dan wel waar je je geld op in kunt zetten? Om daar achter te komen is de nodige research van belang. Zo kunnen aandelen van sterke bedrijven met een goed management de moeite waard zijn op de lange termijn. Het is dus van belang om in plaats van door TikTok te scrollen zelf je research te doen of research van goede specialisten – zoals die op IEX.nl – te lezen.

Lees ook: 3 slimme beleggingsstrategieën voor 2021

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Deze sectoren kunnen ook profiteren van een economisch herstel

Niet alleen hotels en luchtvaartmaatschappijen wrijven zich in hun hande... Lees verder ›