IEXGeld

Dossiers

Profiel

Stedentrip duur? Niet met deze 7 tips

Wie denkt dat een stedentrip duur is, heeft het mis. Door slimme keuzes te maken kun je honderden euro's besparen op je reis.

Voorwaarde is wel dat je bereid bent om je flexibel op te stellen. Maar als je je niet vastpint op een specifieke stad of datum, kun je voor een prikje op vakantie; ook in het hoogseizoen.

1. Kies een minder populaire bestemming

Bij een citytrip denk je waarschijnlijk het eerst aan Barcelona, Berlijn, Londen en Parijs. Maar omdat deze steden zo populair zijn onder toeristen, zijn ze ook vrij duur.

Wil je goedkoper uit zijn, kijk dan eens naar een wat minder bekende stad. Wil je bijvoorbeeld met twee personen op 31 augustus een vijfdaagse trip maken, dan ben je gemiddeld 90 euro goedkoper uit als je kiest voor Valencia in plaats van Barcelona.

Wat dichter bij huis kun je voor weinig geld een toptijd beleven in Düsseldorf, Keulen en Mechelen. Ook enkele Oost-Europese steden, zoals Warschau, Sofia en Bratislava, zijn relatief vriendelijk geprijsd.

Check ook: Hoe duur is mijn vakantieland?

2. Vlieg met een prijsvechter

Er zijn allerlei prijsvechters actief die voordelige vluchten aanbieden, waar je met de auto niet tegenop kunt concurreren.

De kans is wel groot dat je vertrekt vanaf een luchthaven over de grens of landt op een vliegveld dat verder weg ligt. Dit brengt wat meer ongemak en extra kosten met zich mee. Check daarom voordat je boekt of het prijsvoordeel hier wel tegen op weegt

3. Wees flexibel met de vertrekdatum

Het kan behoorlijk veel schelen als je bijvoorbeeld niet op zaterdag gaat vliegen, maar een dag eerder of juist op maandag. Op de website van prijsvergelijker Cheaptickets kun je checken welke dagen het voordeligst zijn voor vluchten naar jouw vakantiebestemming.

Ook op andere terreinen kun je flink besparen op de vliegreis, door bijvoorbeeld geen ruimbagage mee te nemen, op een onvoordelig tijdstip te reizen of door vroeg of juist last minute te boeken. Ook reizen buiten de schoolvakanties kan enorm schelen in prijs.

Check ook: Geld besparen op je vliegreis: 8 tips

Wil je zo voordelig mogelijk reizen, onderzoek dan ook de alternatieven voor een vliegreis, zoals de trein, de bus of eigen vervoer.

4. Kies een vijfsterrenhotel in het weekend

Vijfsterrenhotels zijn in het weekend vaak goedkoper dan door de week en soms zelfs voordeliger dan een hotel met minder sterren. Zij zijn namelijk vooral gericht op zakenlieden, die de stad voornamelijk op werkdagen bezoeken.

Vooral als je laat boekt, kun je nog weleens een mooie deal sluiten, omdat de hotels proberen de lege kamers alsnog te verhuren.

5. Koop een citycard

Ben je van plan om alle highlights van de stad te bekijken? Dan is een citycard een slimme aankoop. Daarmee krijg je voor een vast bedrag toegang tot diverse musea en attracties. Soms is ook het metrovervoer en/of de transfer van en naar de luchthaven bij de prijs inbegrepen.

Check wel of je deze kosten eruit krijgt. Als je van plan bent om slechts één museum te bezoeken, ben je met zo'n pas alsnog duur uit.

6. Neem zelf je lunch en drink mee

Drankjes en maaltijden nemen vaak een enorme hap uit het vakantiebudget. Vind je het geen must om uit eten te gaan, dan kun je een appartement met een keuken boeken en zelf koken.

Ook kun je elke ochtend voor vertrek broodjes, een gevulde bidon en wat fruit meenemen, zodat je onderweg niets hoeft te kopen.

Wil je graag uit eten gaan, mijd dan de belangrijkste toeristenstraten. Het eten is daar vaak aanzienlijk duurder; om over de smaak nog maar te zwijgen.

7. Onderneem goedkope of gratis activiteiten

Veel toeristische attracties zijn erg aan de prijs. Toch zijn er in elke stad gratis of voordelige activiteiten te ondernemen; als je je er maar vooraf even in verdiept.

Dit kan een wandeling door een park of langs de rivier zijn of een bezoek aan een kerk. Ook zijn in sommige steden de musea altijd of op sommige dagen/tijdstippen gratis.

Lees ook: Vakantie te duur? Deze tips maken je reis beter betaalbaar

 

 

Reacties

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Ge de Bruyn 11 augustus 2019 13:30 0
  U kunt ook voordelig op stedentrip (of vakantie) gaan, door aan huizenruil te doen. De reeds langer bestaande website www.tweedewoningruil.nl is de enige huizenruil site die zich enkel richt op vakantiehuizen. Zo haalt u nog meer vakantie en rendement uit uw tweede woning.
  Recent nieuw is www.eigenhuisruil.nl, een internationaal en nationaal ruilbestand van mensen die bereid zijn om hun eigen huis te ruilen voor een vakantie in uw huis.
 2. Markiee 14 augustus 2019 12:00 0
  Wat een slap artikel.
  "7. Onderneem goedkope of gratis activiteiten"
  Ja, als je dure activiteiten gaat doen, wordt een stedentrip duurder... man man man

2 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

10 geldzaken die je nog vóór 2021 moet regelen

Vergelijk zorgverzekeringen, doe dure aankopen nog deze maand, verras je... Lees verder ›