IEXGeld

Dossiers

Profiel

Vijf goede geldvoornemens voor 2019

De start van een nieuw jaar betekent vaak dat we voornemens maken om het beter te doen, van meer bewegen tot meer tijd besteden aan familie tot het beter controleren van de financiën.

Volgens The Motley Fool maakt 80% van de Amerikanen aan het einde van dit jaar geldgerelateerde resoluties die hun leven ten goede kunnen veranderen.

Hier zijn de vijf belangrijkste financiële zaken die volwassenen dit jaar willen aanpakken, samengesteld door Principal Financial.

1. Meer geld besparen

We willen allemaal geld besparen, en het enige dat ons er vaak van weerhoudt om dat te doen, is dat we geen duidelijk beeld hebben van waar het zuurverdiende salaris uiteindelijk terechtkomt. En dat is precies waarom je een budget nodig hebt.

Zonder een budget heb je geen nauwkeurige manier om je bestedingen te volgen en manieren te vinden om te sparen. Zodra je een budget hebt, kun je spelen met verschillende onkostencategorieën en meer geld vrijmaken om achter de hand te houden. 

2. Schulden elimineren

Als je schulden hebt op je creditcard ben je niet de enige. De creditcardschuld bereikte recent het hoogste punt ooit in de Verenigde Staten, met een gemiddelde schuld van ongeveer 16.000 dollar.

Het probleem van deze schulden is natuurlijk dat je rentekosten opbouwt die na verloop van tijd uiteindelijk het bedrag dat je hebt geleend kunnen overtreffen.

Voor het afbetalen van de schuld heb je eerst een budget nodig om te zien waar je geld verspilt en waar er ruimte is voor extra besparingen. Naar schatting hebben 44 miljoen Amerikanen een bijbaan om extra geld te verdienen en hun schulden af te lossen.

Check ook: Zo word je in een paar stappen schuldenvrij

3. Uitgaven verminderen

We hebben allemaal vaste uitgaven, zoals hypotheeklasten, huur of studieleningen en variabele uitgaven, zoals de kosten van boodschappen en nutsvoorzieningen. Als je serieus je uitgaven wilt verlagen, heb je een nauwkeurig budget nodig dat laat zien hoeveel ruimte je hebt binnen je bestedingen. Daarna is het een kwestie van besluiten op welke gebieden je minder geld kunt uitgeven. 

4. Pensioen opbouwen

Met ongeveer een derde van de Amerikanen die geen pensioen opbouwen, is het veilig om te zeggen dat miljoenen werknemers een gevaarlijk pad bewandelen. Zonder besparingen kunnen deze mensen hun levenskosten niet meer bijbenen zodra ze stoppen met werken, aangezien de sociale zekerheid in de VS in het beste geval slechts de helft van het inkomen biedt dat je als senior nodig hebt. Daarom is het van cruciaal belang om pensioen op te bouwen tijdens je werkjaren, en hoe eerder je begint, hoe meer tijd je hebt om het geld te laten groeien.

5. Het opzetten van een noodfonds

De meeste Amerikanen zijn totaal niet voorbereid om te kunnen omgaan met een echte financiële noodsituatie. Naar schatting 57% van de volwassenen in de VS heeft minder dan 1.000 dollar aan spaargeld, terwijl 39% helemaal geen spaarcentjes heeft.

Een solide noodfonds moet genoeg geld bevatten om de kosten van levensonderhoud voor ten minste drie maanden te dekken, en idealiter een dekking bieden voor meer dan zes maanden.

Zie ook: Zo bouw je aan een sterke financiële basis

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Je geld opbergen in een kluis: wat kost dat?

Weegt een kluis op tegen een negatieve rente op je spaarrekening? Lees verder ›