IEXGeld

Dossiers

Profiel

5 beleggingstips voor een succesvol 2019

Beleggers die van 2019 een succesvol jaar willen maken, doen er goed aan actief en selectief te werk te gaan. Dat is althans de overtuiging van Neil Dwane, hoofdstrateeg bij vermogensbeheerder AllianzGI.

“Door de hogere renteniveaus in de VS en tegelijkertijd minder monetaire verruiming door de ECB, zal er in 2019 minder liquiditeit en meer volatiliteit zijn”, zo schrijft hij in zijn 2019 outlook: Active selection is essential

Beginnen met beleggen? Klik hier voor onze handleiding

Daarnaast zal de wereldeconomie verder versnipperen. Tel daar de handelsspanningen, hogere olieprijzen en politieke strubbelingen bij op en het wordt “lastiger navigeren door de markt”, stelt de expert.

Dwane is daarom van mening dat beleggers actief moeten selecteren, in plaats van passief accepteren dat de markt minder rendeert. “De kudde volgen heeft de afgelopen jaren goed gewerkt, maar nu zal dat eerder waarde vernietigen dan creëren.” Beleggers zullen dus hun huiswerk moeten doen. 

Bekijk hieronder Dwane’s vijf tips:

1. Wees kieskeurig

Schrijf niet direct een hele regio of markt af op basis van één event, zoals Brexit. Er zijn altijd aandelen of sectoren die juist floreren bij bepaalde gebeurtenissen.

2. Zoek bescherming tegen inflatie

De inflatiedruk neemt toe naarmate de consumentenprijzen stijgen. Aandelen, grondstoffen en vastgoed kunnen als natuurlijke hedge fungeren. Aandelen wereldwijd en grondstoffen zijn daarvoor nog steeds goed gepositioneerd.

3. Blijf zoeken

Staak de jacht naar rendement niet. Het is interessant zo lang de rente laag is. 

4. Wees soms eigenwijs

Soms is het lucratief om tegendraads te zijn. Spreiding werkt lang niet altijd goed genoeg, omdat door QE veel beleggingscategorieën verkeerd zijn geprijsd. Contrair beleggen kan daardoor voordelig uitpakken.

5. Doe uw huiswerk

Verstoring of ontwrichting van een markt creëert altijd verliezers, maar ook winnaars. Actief onderzoek en analyse verhogen de kans op meer rendement.

Bekijk ook: Dit verandert er in 2019 voor je portemonnee

Gerelateerde Tools

Reacties

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. bergen333 9 jan 2019 om 18:20 0
    Waar heb ik dit eerder gehoord cq gelezen? In 2018, 2017, 2016, etc. Elk jaar dezelfde vooruitblikken met dezelfde cliché's, minder rendement, meer volatiliteit, etc. Copy / paste, je hoeft alleen maar het jaartal te veranderen. Wat een overbodig verhaal'.
  2. lovepowerds 19 jan 2019 om 15:14 0
    Gelukkig nieuwjaar, iedereen die mijn getuigenis leest, mijn geliefde Jerry heeft het met me uitgemaakt, omdat hij een meisjesnaam Tasha zag, die een dochter was van een rijke zakenman, ik hou van Jerry met heel mijn hart toen Jerry het uitmaakte, ik voelde me als het doden van mijn ik heb hem gebeld om met hem te praten maar hij heeft nooit op mij gereageerd, ik kijk online hoe je je geliefde terug kunt krijgen, dat was toen ik Dr Sacre zag kijken hoe mensen over hem getuigen hoe hij hen helpt hun minnaar terug te brengen dus ik nam contact met hem op en vertelde hem alles, dus hij vertelde me dat mijn geliefde terug zal komen, hij deed de betovering voor mij en mijn geliefde jerry was terug naar mij en we vieren allebei het nieuwe jaar samen dankzij dr. Sacre contact met hem op op e-mail sacretempleofpower@gmail.com of whatsapp hem of bel 2347033155855

    Angelina, Nederland maar woont in de VS.

2 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

8 redenen waarom 2019 een goed beursjaar zal zijn

De meeste tegenwind van de aandelenmarkt in 2018 zal niet blijven hangen... Lees verder ›