IEXGeld

Dossiers

Profiel

De beste Europese steden om te wonen

Hoe weet je of een stad leuk is om in te wonen? Mercer en the Economist ontwikkelden daarvoor een systeem dat dingen als criminaliteit, zorg, infrastructuur, waterkwaliteit, cultuur, onderwijs, sport, uitgaan en meer meeneemt.

Daaruit kwamen de meest leefbare steden van Europa. Steden waar je niet alleen kunt wonen, maar ook kunt groeien en bloeien, op wat voor manier dan ook. Want ja, ook duurzaamheid en groen is meegenomen in de meting.

Alles over wonen op: IEXGeld Wonen

Dit zijn de tien beste Europese steden om te wonen.

10. Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is weinig Nederlanders meer onbekend. Naast de donkere geschiedenis en donkere technokelders, is de stad ook heel leefbaar. Vol leuke horeca, cultuur, muziek en meer. Het is veilig, onderwijs is goed geregeld en rondom de stad is veel groen te vinden.

9. Paris

Parijs blijft een stad met internationale allure. Of je nu droomt van een carrière in food, fashion of iets anders, Paris is the place to be.

8. Hamburg

Hamburg noemt zichzelf "Die schönste Stadt der Welt,", maar het levert deze mooiste stad ter wereld niet meer dan de achtste plek op. Een levendige stad met een goede infrastructuur, dankzij de rivier Elbe, dat het een bekende handelsstad maakte. Fun fact: Hamburg heeft meer bruggen dan Amsterdam en Venetië samen.

7. Amsterdam

Daar staan we dan, op nummer zeven. Amsterdam scoort vooral hoog op cultuur en duurzaamheid.

6. Helsinki

De hoofdstad van Finland is de enige stad uit Noord-Europa die zich weet te plaatsen in deze top 10. Het kreeg de hoogste score op stabiliteit. Het is een veilige, rustige stad met mooie architectuur. Bovendien heeft Finland een goed onderwijssysteem, waar de stad van profiteert.

5. Genève

Geheel onterecht is Genève een Zwitserse stad die vaak naar de achtergrond geschoven wordt door grote broer Zurich. Genève is schoon, veilig, cultureel en heeft een rijke geschiedenis. Bovendien heeft het het prachtige Meer van Genève als groene stadsoase.

4. Frankfurt

Nog een Duitse stad in de top 10, Frankfurt is een stad waar carrières gemaakt worden. Hoewel Work hard play hard beslist niet Duits is, is het wel het credo van de internationale bevolking van Frankfurt.

3. Zurich

Zurich was hoger geëindigd, als het niet zo’n dure stad was. Het is een multiculturele stad, met een rijke geschiedenis, omringd door groen. De salarissen liggen hoog, maar helaas de kosten van levensonderhoud dus ook.

2. Kopenhagen

Hygge, wie kent het niet? Het Deense woord voor gezelligheid – nou, bijna dan – kreeg veel aandacht de afgelopen tijd. Geen wonder dat de Deense hoofdstad het ook goed doet als leefbare stad. De stad is mooi, Noord-Europees schoon en veilig, maar nog net niet zo koud de landen daarboven.

1. Wenen

De nummer één positive wordt ingenomen door de hoofdstad van Oostenrijk: Wenen. Deze prachtige stad vol rijke geschiedenis en cultuur kreeg de volle score op stabiliteit, infrastructuur, onderwijs en zorgsysteem. Eindscore: 99,1%. Waar wacht je nog op?

Bekijk ook: Kijk uit met online hypotheek afsluiten

Gerelateerde Tools

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. Ozzy 30 november 2018 08:37 1
    Wenen, saaier bestaat niet.

1 Reactie Omhoog ↑