IEXGeld

Dossiers

Profiel

'Verwacht geen vuurwerk, wij verkopen rust'

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Beleggers die snel resultaat willen behalen, zijn bij Evi Beheer aan het verkeerde adres. "We zijn er voor de belegger die op lange termijn vermogen wil opbouwen, en die daarbij graag geholpen wordt. Verwacht geen vuurwerk, wij verkopen rust", zo vatten Remment-Jan Bakker en Wim Ravestein van Evi Beheer het mooi samen.

Bakker en Ravestein zijn respectievelijk portefeuillemanager en front office-manager bij Evi Beheer van Evi van Lanschot. Hun Evi Beheer mag zich dit jaar rekenen tot de vijf Beste Keuzes voor de IEX Gouden Stier in de categorie Online Vermogensbeheer. In deze categorie zijn partijen geselecteerd die goed scoren op hun beleggingsbeleid, risicobeleid, kosten en informatievoorziening. 

Dilemma’s

Avontuurlijk / Behoudend

Als ik kijk naar hoe wij beleggen, dan is dat absoluut behoudend.

Waardebehoud / Groei

Dat ligt helemaal aan de klant, maar als we moeten kiezen gaan we toch voor waardebehoud.

Traditionele media / Sociale media

Bij onze commerciële uitingen ligt de nadruk op social media, bij ons klantcontact maken we vooral gebruik van traditionele media.

Zelfstandig / Aan de hand nemen

Aan de hand meenemen, in ieder geval wat betreft onze service.

Flexibel / Vaste keuzes

Qua klantcontact zijn we flexibel en sluiten we aan bij de wensen van de klant, qua beleggingsbeleid hebben we vaste bouwstenen.


We vragen Bakker en Ravestein de klant te schetsen voor wie Evi Beheer bij uitstek geschikt is. 

Ravestein: “Deze belegger, we noemen hem even Bart, is ruwweg tussen de 30 en 55 jaar oud en is al bewust bezig met het regelen van een onbezorgde financiële toekomst. Hij heeft al wat jaren werk achter de rug en komt aan in de volwassenheidsfase van zijn carrière. Hij denkt regelmatig na over de de mogelijkheden van beleggen en vraagt zich af hoe hij nu al, voor als hij eenmaal met pensioen gaat, kan zorgen voor wat meer financiële ruimte.”

Wijzen op de risico’s

Bart kan eenvoudig op de website van Evi van Lanschot oriënteren of beleggen daadwerkelijk iets voor hem is. We leggen ‘aan de poort’ eerst duidelijk uit wat beleggen precies is, en met name wat de risico’s zijn. Aan de hand van een aantal artikelen - wekelijks nieuwe blogs met diverse thema’s - proberen we duidelijk te maken welke impact beleggen kan hebben, en aan de hand van een vragenlijst kan Bart bepalen of beleggen wel echt bij hem past.”

Lees hier: Alles over Evi Beheer

“Daar zijn we heel eerlijk in. In de afgelopen weken is de beurs tamelijk volatiel geweest en zijn de koersen behoorlijk onderuit gegaan. Maar dat hoort erbij. Als je je als belegger dan al serieus zorgen maakt, moet je goed bedenken of beleggen wel iets voor jou is. Mocht dat niet zo zijn, even goede vrienden.”

Rust

“We hebben liever dat iemand eerlijk zegt ‘ik durf dit niet aan’, dan dat iemand het heel even drie maanden probeert en gedesillusioneerd de handdoek in de ring gooit omdat er niet meteen resultaat is.” Bakker vult aan: “We proberen beleggers duidelijk te maken dat ze bij ons geen vuurwerk moeten verwachten. Wij bieden rust, geen vuurwerk.”

Ravestein vervolgt. “Maar misschien is er wel een tussenweg te vinden. Als je het gehele bedrag, wat je in eerste instantie voor ogen had te gaan beleggen, te gortig vindt, met welk deel van je vermogen zou je dan wèl willen beleggen? Bij welk gedeelte voel jij je prettig? Daar proberen we samen met de klant uit te komen.”

Periodiek of in één keer?

“Stel, Bart wil graag met 10.000 euro gaan beleggen. Dan gaan we kijken hoe we dat gaan inleggen. We vertellen dat het verstandig is om periodiek te beleggen, bijvoorbeeld

door maandelijks 1000 euro in te leggen. Maar het kan ook gedeeltelijk periodiek, bijvoorbeeld in één keer 5000 euro en vervolgens maandelijks 500 euro bijleggen.”

Ravestein wijst erop dat deze procedure steeds gewijzigd kan worden, net als het risicoprofiel. “Stel dat blijkt dat je toch moeite hebt om op je handen te blijven zitten, dan kun je eenvoudig online je risicoprofiel aanpassen."

Samen sparren

En wat als Bart zich zorgen maakt over de ontwikkelingen op de beurs? Bakker vertelt dat er zes dagen in de week, ook in de avond, gebeld kan worden. “Iedereen bij Evi Beheer is DSI geschoold en weet dus waar hij of zij het over heeft. Je kunt echt even sparren over welke stap op dat moment het beste is om te nemen. Sowieso sturen we periodieke updates over de situatie op de beurzen, en ook bij uitzonderlijke situaties of ellende op de markt komen we zelf met een bericht.”

“Maar”, zo stelt de portefeuillemanager, “we hebben een gouden regel, en die luidt: we geven geen advies. De klant zal uiteindelijk zelf moeten beslissen. Wat wij wel kunnen doen, is hem of haar zo goed mogelijk coachen, mee te nemen en hem of haar op alle voors en tegens te wijzen.”

Kijken naar wat past

En wat als je je als belegger toch niet helemaal herkent in Bart? Ravestein: “Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat mensen zich niet aangesproken voelen. Maar Evi Beheer is slechts één van onze producten. Ik zou dan willen zeggen, neem eens een kijkje op de website en kom erachter welke dienstverlening wel bij jou zou passen. Je kunt bij ons ook de keuzevergelijker invullen om op die manier vast te stellen welk product beter schikt.”

Last but not least willen de twee benadrukken dat Evi Beheer een dochter is van Van Lanschot Kempen, en dat klanten gebruik kunnen maken van hetzelfde beleggingsbeleid en dezelfde expertise als private-banking klanten. “Wij willen private banking toegankelijk maken voor iedereen. Daarom ook onze slogan: iedereen verdient Evi.”

Meer weten? Neem contact op met Evi Beheer.

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Red het klimaat, beleg groen

#Duurzamedonderdag. Hoe kun jij als belegger het klimaat redden? Lees verder ›