IEXGeld

Dossiers

Profiel

Drie koopwaardige aandelen uit Buffetts portefeuille

Soms kan het slim zijn om eens te kijken welke aandelen de superbeleggers van deze wereld in portefeuille hebben. En naar wie kun je dan beter kijken dan naar Warren Buffett? Zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway behaalt prachtige rendementen en dat is voor een groot deel te danken aan Buffetts neus voor sterke bedrijven.

Fool.com ploos de portefeuille van Berkshire uit en komt met drie koopwaardige aandelen. 

1. Store Capital

Halverwege vorig jaar voegde Berkshire Hathaway nog een industrie toe aan de portefeuille: vastgoed. Het is het enige vastgoedaandeel dat Berkshire momenteel bezit. Store Capital heeft meer dan 2000 panden, verhuurd aan 400 huurders in 105 bedrijfstakken. Het zijn vooral retailbedrijven, restaurants, meubelzaken en bioscopen. Zo’n gespreide portefeuille is beter bestand tegen storm dan een niche-portefeuille. Het gaat bij Store Capital om de lange termijn; de gemiddelde huurtermijn is veertien jaar. 

2. Synchrony Financial

Berkshire Hathaway heeft verschillende bankaandelen in portefeuille en aangezien Synchrony Financials een van de kleinste is, is het niet vreemd dat dit aandeel vaak over het hoofd gezien wordt. Het bedrijf is een belangrijke uitgever van winkelcreditcards. Vaak zijn die voor consumenten minder voordelig, omdat er veel hogere kosten aan kleven dan bijvoorbeeld aan die van American Express of Capital One.

3. Berkshire Hathaway

Doe niet moeilijk en koop gewoon Berkshire Hathaway zelf, stelt Tyler Crowe van Fool.com. Er zijn veel aandelen in de portefeuille van Berkshire die op zichzelf het kopen waard zijn, maar in plaats van te zoeken naar de krenten in de pap kun je ook het hele bedrijf kopen. Crowe noemt een drietal redenen.

  • Berkshire is meer dan een verzameling aandelen. Volgens de laatste kwartaalberichten had de aandelenportefeuille een marktwaarde van 190 miljard dollar, maar Berkshire als geheel is nog veel meer waard met Amerika’s grootste spoorweg-, nuts- en verzekeringsbedrijven in bezit. Deze bedrijven zorgen voor bergen cash.
  • En daarmee komen we bij de tweede reden: geen bedrijf heeft een beter duo dan Buffett en Charlie Munger om deze miljarden aan cash te alloceren.
  • Tot slot wijst Crowe op het feit dat aandelen Berkshire Hathaway relatief goedkoop zijn momenteel, hoewel ze al zo’n 19% gestegen zijn dit jaar. 

Lees ook: Zo investeer je als Warren Buffett

Gerelateerde Tools

Reacties

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. rene1 29 september 2018 16:20 0
    koers 325000+- is dit ernstig commentaar als algemene investering voor jullie klanten (profiel)en informatie naar de belegger.?
  2. k2es 30 september 2018 23:48 0
    Je kunt ook de B aandelen ervan kopen, die kosten 214 usd per stuk en hebben hetzelfde koersverloop als de A aandelen.

2 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

Deze 3 regels beschermen je tegen een volgende beurscrash

Blijf beleggen, maar alleen met geld dat je kunt missen. Lees verder ›