IEXGeld

Dossiers

Profiel

Beleggers niet bang voor september

Na een opvallende daling van het beleggersvertouwen in juli, zijn Nederlandse particuliere beleggers gelukkig weer duidelijk positiever. En dat ondanks dat het september is, de statistisch slechtste beursmaand van het jaar.

Dat blijkt uit de nieuwe editie van de Binck Beleggersbarometer. Het beleggersvertrouwen is daarmee weer terug op het niveau van eerder dit jaar. In Nederland tenminste, al is het vertrouwen in Frankrijk en België ook positief. In Italië is het vertrouwen nog steeds laag.

Beginnen met beleggen? Hier ga je van start met beleggen!

AEX gaat stijgen

Vlak voor de vakantieperiode hielpen een dreigende internationale handelsoorlog en spanningen in Italië niet mee bij het beurssentiment. De spanningen in Italië zijn wellicht ook de reden dat het vertrouwen van beleggers daar nog achterblijft.

Maar uiteindelijk zijn de zomermaanden op de financiële markten rustig verlopen. Er was op de Amerikaanse beurzen zelfs sprake van duidelijk stijgende koersen.

Het gestegen vertrouwen is ook zichtbaar bij de verwachtingen die beleggers hebben voor de komende maand. Gemiddeld wordt op een stijging van 0,3% voor de AEX gerekend, schrijft Binck.

Favoriete aandelen en sectoren

Elke maand wordt onder Nederlandse beleggers gepeild welke AEX- en AMX-aandelen men het liefst zou willen aanschaffen, of juist zou willen verkopen. Deze maand zijn Boskalis en ASR Nederland de favoriete aandelen voor aankoop.

Air France-KLM voert de lijst met bij voorkeur te verkopen aandelen aan. Dat is niet gek met de vele stakingen van piloten en het aftreden van de topman, Jean-Marc Jainallac.

Wellicht geholpen door de ontwikkelingen op Nasdaq en andere beurzen is de technologiesector weer terug op de eerste plaats als favoriete sector om in te beleggen. De medische of pharma-sector blijft stabiel op de tweede plek.

Lees ook: Beleggingsfondsen en ETF's kiezen: zo ga je te werk

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Zetten Shell en andere energiereuzen hun zegetocht in 2023 voort?

Deze 4 aandelen springen er volgens analisten van Citi uit. Lees verder ›