IEXGeld

Dossiers

Profiel

Zo vermaak je je de hele zomer lang voor bijna niks

Met dit weer voelt het al alsof het zomer is, daarom alvast een heleboel tips om heel goedkoop de zomer door te komen, en toch een hoop leuke dingen te doen! Wie wil dat nou niet? 

Marketwatch zette een aantal tips op een rij waardoor jij je nooit hoeft te vervelen deze zomer, ook al wil je niet teveel geld uitgeven. Zo haal je het meeste uit je zomer zonder over je budget heen te gaan! De tips zijn opgesplitst in vier categorieën. 

Reizen

Wat je het liefst doet in de zomer is natuurlijk op reis gaan. Maar heb je niet zoveel geld, of wil je gewoon niet teveel uitgeven, dan zijn er verschillende manieren om ver te komen met weinig geld. 

 • Betaal niet teveel voor je benzine. Ga je op een leuke roadtrip? Dan is benzine een flinke kostenpost. Bespaar door een app te downloaden die de actuele benzineprijzen (en aanbiedingen dus) weergeeft, bijvoorbeeld die van de ANWB, DirectLease, Tanken of benzine-Jip. Een andere manier om korting te krijgen is door je aan te melden voor klantenprogramma’s van tankstations.
 • Vlieg niet te duur. Ook voor vliegen geldt dat het kan lonen je aan te melden voor klantenprogramma’s, of nieuwsbrieven van goedkope ticketwebsites. Zo ben je snel op de hoogte van aanbiedingen. Kijk ook eens naar dit handige overzicht: 7 manieren om op je vliegticket te besparen
 • Zorg dat je niet dubbel betaalt voor je verzekeringen. Auto huren, of vliegtickets boeken? Als je met een creditcard boekt heb je vaak automatisch een reisverzekering, dan hoef je hem niet apart af te sluiten. Of check of je doorlopende WA-verzekering niet ook geldt als je een auto huurt bijvoorbeeld.
 • Check aanbiedingen voor NS-dagkaarten. De Albert Heijn, Kruitvat, Hema en Etos hebben regelmatig aanbiedingen voor NS-dagkaarten. Wil je een dagje ver weg treinen dan kan dit een stuk schelen in de prijs. Ook de NS zelf heeft vaak leuke stedenaanbiedingen. Treinkaartjes zijn al duur genoeg immers.

Lees ook: Check of je dubbel betaalt voor je reisverzekering

Activiteiten

Goed, je bent ergens heen gegaan, dan wil je ook wel wat leuks doen. Dit zijn een aantal tips.

 • Check de (gemeente)website van de stad zelf, voor leuke gratis evenementen. Openluchtconcerten, bioscopen en dergelijke zijn regelmatig gratis. Of bezoek een galerie.
 • Ga naar een sportwedstrijd. Goed, een voetbalwedstrijd in een hoge league kost vaak wel geld, maar als je net een niveau lager gaat zitten dan zijn de wedstrijden vaak gratis. Voetbalclubs of atletiekverenigingen bijvoorbeeld hebben veel gratis evenementen. En het is er heus niet minder spannend om. 
 • Ga naar de markt. Er is in de zomer een overvloed aan de meest uiteenlopende marktjes. Tweedehands-, brocante-, vlooien-, bio-eco-organische-vegan-etc en nog veel meer markten. Je hoeft niets te kopen, en alleen al het kijken wat voor troep andere mensen (ver)kopen is vermakelijk.


Eten

Blijf je toch liever dicht bij huis? Ook daar zijn tal van mogelijkheden voor besparen. 

 • Geef eens een BYOB (Bring your own barbecue/booze) in het park, in je tuin, of gewoon thuis. Nodig je vrienden uit, zeg dat iedereen wat lekkers te eten of te drinken meeneemt en voor heel weinig geld heb je een superleuke tijd.
 • Plant je eigen groenten. De Albert Heijn heeft het ons heel makkelijk gemaakt met de moestuintjesactie, maar andere zaden zijn ook heel goedkoop bij het tuincentrum. Plus: gratis vermaak! Via de AH Moestuintje-app kun je moestuintjes blijven ontdekken.
 • Ga naar de markt in plaats van de supermarkt. Aan het einde van de dag scoor je de beste deals voor groenten en fruit.

Lees ook: Deze toeslagen maken je vliegtickets duur

Shoppen en cadeau’s

Vrijgezellenfeest hier, bruiloft daar: Ja, de zomer is ook hoogseizoen voor bruiloften en partijen. En dan ook nog verjaardagen overal. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar minder voor je portemonnee.

 • Geef slimmere cadeau’s. Nee, dat betekent niet dat je met een prulletje van de action hoeft aan te komen als een of andere gierigaard. Geef een activiteit, of jouw vaardigheden. Vooral handig als je veel creatieve skills hebt.
 • Geef samen. Geef een groter cadeau samen met vrienden, dat bespaart vaak een hoop en het cadeau zelf maakt ook meer indruk. 
 • Geef tweedehands. Bij tweedehands winkels staan vaak nog hele mooie dingen, die vaak veel meer bijzonder zijn dan het standaard Blokker-servies. En heb je nog een outfit nodig? Ook die is tweedehands vaak goedkoper en unieker.

 

Fijne zomer! 

Lees ook: Vijf tips om te besparen op je zomervakantie

Gerelateerde Tools

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. bergen333 11 jun 2018 om 13:26 0
  Kruitvat ???

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Op wintersport? Zo bespaar je op de autorit

Wintersport is al duur genoeg. 5 tips om geld uit te sparen bij de benzi... Lees verder ›