IEXGeld

Dossiers

Profiel

8 tips om heel veel geld te besparen

Dat lees je goed: je kunt heel veel geld besparen door deze acht tips op te volgen. Het vergt wel discipline, maar je krijgt er dan ook veel voor terug.

1. Neem je eigen lunch mee

Een lunch kopen op kantoor of bij de broodjeszaak om de hoek is makkelijk en lekker, maar het loopt wel in de papieren als je dat elke werkdag doet. Voor een beetje lunch ben je al gauw vijf euro per dag kwijt. Thuis kun je prima een lekkere gezonde lunch maken voor zo'n 2,50 per dag.

2. Snijd de kabel door

Als je niet veel televisie kijkt, is het zonde om een abonnement te hebben. Bijna alle tv-programma's zijn online terug te zien via bijvoorbeeld npo.nl of rtlxl.nl. En via bijvoorbeeld Netflix kun je nieuwste series en films bekijken (daar zijn wel kosten aan verbonden). Het goedkoopste tv-abonnement bij Ziggo kost 18 euro per maand.

3. Maak een boodschappenlijstje

Winkeleigenaren willen graag dat jij impulsaankopen doet. Daarom moet je vaak ook de hele winkel doorlopen om bij de kassa te komen. Als je een boodschappenlijstje maakt en je daar aan houdt, dan krijg je na het boodschappen doen geen spijt en kun je makkelijk 10 euro per week besparen.

Lees ook: Zes keer bezuinigen zonder extra inspanning

4. Maar nu echt: stop met roken!

Rokers weten zo langzamerhand wel dat hun hobby gigantisch duur is en ook nog eens slecht voor de gezondheid, maar we zetten de cijfers graag nog even op een rijtje. Een gemiddelde Nederlandse roker rookt volgens ikstop.nl 14 sigaretten per dag. Dat zijn 269 pakjes per jaar. Een pakje Marlboro met 19 sigaretten kost nu 6,30 euro.

5. Maak je eigen cadeaus

Je kunt cadeaus in de winkel kopen, maar je kunt ook zelf een middag creatief een mooi cadeau in elkaar knutselen. Denk aan zelfgemaakte kaarsen, zeep, bak een heerlijke taart of koekjes.

6. Sluit je hypotheek over

De rente staat historisch laag en als je een koophuis hebt zou je hier van kunnen profiteren door je hypotheek over te sluiten. Het verschil in maandlasten is soms honderden euro's. 

7. Repareer je kleding

We leven in een wegwerpcultuur. Als iets stuk is, gooien we het liever weg dan dat we er moeite voor doen om het te repareren. Maar je kunt veel geld besparen door die mooie broek zelf te naaien (of, als je zelf niet zo handig bent: het te laten doen door iemand die er verstand van heeft).

Check ook: Met deze tips bespaar je 3760 euro per jaar

8. Koop kwaliteitsapparaten

Een goede energiebesparende wasmachine of droger is wellicht iets duurder in aanschaf dan een model van mindere kwaliteit. Maar als dat duurdere model jaren langer meegaat en veel meer energie bespaart, ben je uiteindelijk stukken goedkoper uit.

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Moet ik mijn energieprijs vastzetten?

Het lijkt geen slim idee om je energieprijs op zo'n hoog punt vast te ze... Lees verder ›