IEXGeld

Dossiers

Profiel

Vijf tips om te besparen op je zomervakantie

De afgelopen weken was het lekker weer in Nederland, maar voordat de zomer echt kon beginnen lijkt het alweer herfst. Tijd om de zon op te gaan zoeken en een vakantie te plannen dus. 

Lijkt je dat wat? Dan heeft de Amerikaanse website Cnbc vijf tips om te besparen op die vakantie. 

1. Vlieg doordeweeks

Vlieg doordeweeks naar je vakantiebestemming in plaats van in het weekend. Doordeweeks vliegen scheelt je gemiddeld zo'n 25%. Een fors bedrag, waar je veel leuke dingen mee kunt doen op vakantie. Of het natuurlijk op je spaarrekening laten staan. 

Lees ook: Zes beleggingsboeken die je moet lezen tijdens je vakantie

2. Maak een budget

Meer dan de helft van de Amerikanen, en waarschijnlijk ook veel Nederlanders, spenderen meer tijdens hun vakantie dan van te voren gepland. Daarom is goed als je een goed budget opstelt voordat je op vakantie gaat en je daar ook aan houdt.

3. Wees flexibel met data

Als je per se wilt vliegen als groot deel van Nederland net vakantie krijgt dan weet je dat je de hoofdprijs betaalt voor je vliegticket en verblijf. Als je geen kinderen hebt die te maken hebben met schoolvakanties, reis dan buiten die pieken om. Zo bespaar je klauwen vol met geld.

4. Pas op met oplichters

Elk jaar lees je weer over een stel of een aantal vrienden dat had betaald voor een week vakantie in een prachtige villa aan de kust van Spanje of een ander land. En elk jaar blijkt die villa dan niet te bestaan.

Doe daarom goed je huiswerk voordat je dingen online boekt. Is het een betrouwbare website? Een gecertificeerde reisorganisatie? Of is het te mooi om waar te zijn? Dan is het waarschijnlijk ook niet waar.

5. Boek vlucht en hotel samen

Wil je in een luxe hotel verblijven? Dan kun je die vaak beter samen met de vlucht boeken. Luxe hotels willen niet geassocieerd worden met goedkope hotelkamers, maar als het gecombineerd wordt met de ticketprijs dan valt dat minder op. Raar maar waar. 

Lees ook: Zo bespaar je op je weekendje weg

Gerelateerde Tools

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. [verwijderd] 24 mei 2018 19:03 0
    Deze 5 tips zijn handig als je wilt besparen op je zomervakantie. Vooral een budget maken voordat je gaat vind ik een hele goede!

    Wat ook kan is werken tijdens je vakantie. Zo kun je al gauw gratis verblijven in een hostel in het buitenland als je er voor hen werkt. Ik zelf ging bijvoorbeeld werken in Marokko via gedma.nl en kon op die manier genieten van mijn vakantie en het tegelijk betalen. Je hebt ook andere vacature sites voor het buitenland waar dit kan. Dit bespaart echt een hoop geld dus hoop dat iemand wat heeft aan deze tip.

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Fors herstel Chinese techaandelen: tijd om in te stappen?

Beleggers durven weer vaker naar Chinese aandelen te kijken. Is dat vers... Lees verder ›