IEXGeld

Dossiers

Profiel

Nog altijd spectaculaire stijging bitcoin voorzien

Crypto-experts geloven nog steeds dat de munt een enorm groeipotentieel heeft. Wel hebben ze hun prognoses voor bitcoin voor het einde van het jaar met 26% verlaagd. Dat meldt Business Insider Australië.

Uit de resultaten van de Cryptocurrency Predictions Survey van april van de Australische vergelijkingssite finder.com.au blijkt dat de experts een koers van 21.484 dollar voorspellen voor bitcoin aan het einde van het jaar. Afgelopen maart verwachtten ze nog een stand van 38.000 dollar.

Lastig te voorspellen

In het onderzoek wordt de koers van bitcoin op 27 maart 2018 als uitgangspunt genomen. De cryptomunt was destijds 8.202 dollar waard, waarmee het opwaarts potentieel 162% bedraagt.

De bitcoin noteerde op vrijdag 6 april echter 6.594 dollar, waardoor de potentiële stijging nog een stuk hoger uitvalt. De koersen van cryptomunten als bitcoin zijn vanwege de enorme prijsschommelingen zeer moeilijk te voorspellen.

Lees ook: Hoe houd je je bitcoins veilig?

Van de dertien cryptomunten in het onderzoek wordt het grootste stijgingspotentieel aan de dogecoin toegedicht. Deze munt, die ooit als grap is geïntroduceerd, zal eind 2018 naar verwachting 0,19 dollarcent waard zijn, een stijging van ruim 5.800%.

Cardano staat op nummer twee met een opwaarts potentieel van meer dan 800%, gevolgd door ripple, met een groeiprognose van ruim 500%. De bekendere cryptomunten bitcoin cash en Ethereum hebben een stijgingspotentieel van respectievelijk 86% en 458%.

Ethereum: grootste groei in marktkapitalisatie

Van de drie bekendste cryptomunten bitcoin, bitcoin cash en Ethereum zal de laatste naar verwachting dit jaar de grootste groei in marktkapitalisatie laten zien. Volgens de prognoses zal de marktkapitalisatie van Ethereum eind dit jaar 285,8 miljard dollar bedragen. Dat is een groei van 234% ten opzichte van het niveau van 85,5 miljard dollar per 27 maart 2018.

De marktkapitalisatie van bitcoin, de grootste cryptomunt ter wereld, zal naar verwachting toenemen met 114% tot 375 miljard dollar. De marktwaarde van Bitcoin Cash zal groeien met 40% naar 30 miljard dollar per eind 2018.

Lees ook: De stand in cryptoland

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Op deze aandelen zet Warren Buffett nu in

Warren Buffett gokt met zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway op b... Lees verder ›