IEXGeld

Dossiers

Profiel

De populairste beleggingsapps van dit moment

Mede door de lage spaarrentes en gunstige economische ontwikkelingen slaan steeds meer jongeren aan het beleggen. En dat creëert kansen voor partijen, die massaal proberen nieuwe beleggers aan zich te binden met een aanwas aan beleggingsproducten.

In de afgelopen tijd zijn er veel apps verschenen, die ondersteuning bieden bij beleggen. Wij lichten de meest populaire beleggingsapps van dit moment in willekeurige volgorde uit. 

Lees ook: Dit gebeurt er met je geld als je het in een fontein gooit

1. Peaks

Al eerder schreven we over Peaks, een applicatie voor je smartphone of tablet waarmee je kunt beleggen met je wisselgeld. Iedere keer als jij bijvoorbeeld in de supermarkt met je betaalpas je boodschappen afrekent, dan rondt Peaks dit bedrag naar boven af. Dit wisselgeld wordt vervolgens belegd op de beurs via indextrackers die passen bij het risicoprofiel dat je hebt aangegeven.

Peaks is de eerste drie maanden gratis te gebruiken, daarna betaal je per maand een euro bij een belegd vermogen van minder dan 2.500 euro. Beleg je meer, dan betaal je 0,5% per jaar. Bovendien zijn er fondskosten van 0,20% tot 0,40%.    

2. BUX

Met de populaire app BUX kun je speculeren op beurskoersen. Kies een aandeel, grondstof, valuta of index en geef aan of je verwacht dat deze gaat stijgen of dalen. Stijgt het aandeel Heineken met 3%, dan behaal je 3% rendement over je inleg indien je had gespeculeerd op een waardestijging. Daalt het aandeel met 3%, dan verlies je ook 3%. Ben je zeker van je zaak, dan kun je ook nog een hefboom inzetten.

De app is gratis te gebruiken met fictief geld, maar wanneer je met echt geld speelt betaal je een minimale fee van 0,25 euro per transactie. Verder zijn er afhankelijk van het product waar je op speculeert variabele kosten die kunnen oplopen tot 0,15%. 

Lees ook: De Schnitzel Index, zo duur is je wintersport

3. Blockfolio

Beleggers die hun geld in cryptovaluta hebben gestoken, kunnen Blockfolio eens proberen. Met de app blijf je altijd op de hoogte van de allerlaatste koersen van de bitcoin, ethereum en meer dan 2000 andere digitale munten.

Verder verzamelt Blockfolio het belangrijke nieuws omtrent jouw favoriete digitale munt en kun je notificaties instellen, waarmee je automatisch gewaarschuwd wordt als bijvoorbeeld de bitcoinprijs tot een bepaald niveau stijgt of daalt. De applicatie is gratis te downloaden en via meer dan dertig aangesloten exchanges kun je je digitale munten aanschaffen.

Nieuws

Er zijn natuurlijk ook veel apps die enkel informeren over het wel en wee op de internationale beurzen, zoals ook de app van IEX doet. Verder hebben nieuwsdiensten als Bloomberg en MarketWatch vaak ook een eigen applicatie om het beursnieuws bij te houden.  

Let op met beleggingsapps

Wil je beleggen door middel van apps, dan waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten wel om op te passen. De applicaties zijn immers erg laagdrempelig, waardoor er wordt gevreesd dat beleggers in de problemen komen. Volgens de waakhond informeren sommige apps niet voldoende voor de risico’s van beleggen en is niet altijd duidelijk hoe de producten werken. 

Lees ook: Neem geen financieel advies aan van deze personen

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Microkredieten: veel impact en een hoog rendement

De koersontwikkeling heeft ook niet of nauwelijks samenhang met de beurs Lees verder ›