IEXGeld

Dossiers

Profiel

Lees dit als je rond je dertigste met pensioen wilt

Zelfs als je nog maar in de dertig bent kun je uitkijken naar je pensioen binnenkort. Hoe doe je dat? Door te leren van het koppel Travis en Amanda. Zij spaarden samen 1 miljoen dollar, waardoor ze nu midden dertig zijn en nooit meer hoeven te werken.

Het klinkt onmogelijk, maar met veel doorzettingsvermogen kun jij hetzelfde bereiken als Travis en Amanda. Lees daarom de zeven lessen van het koppel, die het blad Forbes opschreef. 

1. Ken je doel

Toen Travis ontslagen werd in 2012 ontdekte hij een nieuwe passie: de vrijheid van niet werken. Toen besloten hij en zijn vriendin om zo snel mogelijk met pensioen te gaan. 

Ze berekenden dat ze 1 miljoen dollar nodig hadden om dat voor elkaar te krijgen. Het koppel besloot om op 3 tot 4% van hun beleggingsportfolio te leven en hadden de verwachting dat hun beleggingen elk jaar met 7% groeiden.

Lees ook: Beleggen voor je pensioen? Zo ga je met risico om 

2. Krijg inzicht in je geld

Als je weet wat er elke maand binnen komt en uit gaat dan weet je waar je staat en hoe je verder komt. Travis en Amanda verzamelden al hun informatie en stopten dat in een budgetprogramma om te kijken hoeveel ze echt uitgaven. 

Met deze informatie kwamen ze erachter dat ze teveel geld uitgaven elke maand en sneden ze in hun kosten. 

3. Spaar eerst

Het koppel spaarde gedurende de eerste jaren 65% van het geld dat ze elke maand binnen kregen voor hun pensioen. Ze bespaarden fors door bijvoorbeeld minder auto te rijden en hun was buiten in de wind te laten drogen.

Een tip om meer te sparen: maak automatisch elke maand een deel van je salaris over op de spaarrekening. Als je dat automatisch doet, heb je er geen omkijken naar en heb je ook niet de neiging om het uit te geven.

Check ook: Vier stappen die je moet zetten voor een pensioensplan

4. Met je loon maak je het verschil

Travis en Amanda hadden het voordeel dat ze goed geld verdienden in de IT-sector. Je loon is essentieel. Alles wat je maar kunt doen om je salaris te verhogen, brengt je dichter bij je doel.

Ondanks dat Travis zijn werk niet leuk vond, werkte hij de laatste jaren wel hard om dichter bij zijn doel te komen. Hij wisselde drie keer van baan in de laatste drie jaar en kreeg elke keer een salarisverhoging.

5. Verhuis en spaar

Het is veel makkelijker om je uitgaven te verminderen in een gebied waar het minder kost om te leven. Het koppel verliet daarom het gigantisch dure gebied rondom San Francisco en verhuisde naar het platteland. 

6. Maak je leven simpeler

Veel van je spullen heb je helemaal niet nodig. Travis en Amanda verkochten veel spullen en hielden alleen dingen die ze dagelijks gebruikten.

7. Plan je uitgaven tijdens je pensioen

We focussen ons op sparen in de jaren op weg naar het pensioen, maar tijdens je pensioen kan je ook zuinig leven. Zo doe je zo 20 tot 30 jaar langer met je pensioenpotje. 

Travis en Amanda zijn erg gedisciplineerd en weigeren meer dan 4% van hun beleggingsportfolio per jaar uit te geven terwijl ze elk jaar 7% rendement maken. 

Lees ook: Wat betekent de opschuivende pensioensleeftijd voor jou?

Gerelateerde Tools

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. GrandmasterC 11 feb 2018 om 12:00 0
    Ja hoor 1 miljoen dollar overhouden na 10-15 jaar werken, dat gaat niet lukken met een modaal salaris, ook al leef je nog zo zuinig. Dan moet je dus veel meer verdiend hebben.

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Tien levenslessen om miljonair te worden voor je dertigste

Millennials opgelet! Leef volgens deze tien regels en wie weet kun jij b... Lees verder ›