IEXGeld

Dossiers

Profiel

Nederlandse beleggers niet blij met Trump

Nederlandse beleggers zijn Donald Trump, ondanks de fors gestegen aandelenmarkten, nog steeds liever kwijt dan rijk. Slechts iets meer dan een kwart is één jaar na Trumps verkiezingszege blij met de Amerikaanse president. Dat blijkt uit onderzoek van Binck.

BinckBanck deed een onderzoek onder haar beleggende klanten, volgens hen is de invloed van de Amerikaanse president op de recent fors gestegen aandelenmarkten beperkt. Daarbij zijn ook Amerikaanse aandelen niet populair, ondanks de stijgende koersen. Slechts 20% van de beleggers bij Binck stak extra geld in aandelen uit de VS, vooral Amazon, Netflix en Nike.

Geen Trumprally

De S&P 500 is in een jaar tijd met ruim twintig procent gestegen, maar volgens Nederlandse beleggers is de invloed van Trump op die stijging beperkt. Slechts iets meer dan een op de tien beleggers schrijven dit geheel of grotendeels aan een Trump-effect toe.

Het Trump-effect wordt slechts door 2% van beleggers als belangrijkste reden van de forse koersstijgingen genoemd. De aantrekkende Europese economie (36%) en de lage rente/ECB (29%) worden als belangrijkste verklaring aangevoerd.

Ook is het meerendeel niet blij met Trump. Slechts 16% gaf aan al blij te zijn toen Trump verkozen werd en nu nog steeds. Meer dan de helft (54%) was niet blij, en is het nu nog steeds niet. Daarbij komt nog de 6% die wel blij was, maar nu niet meer.

Amerikaanse aandelen

Zo’n 40% van de beleggers bij Binck heeft Amerikaanse aandelen in bezit. Dit is de top 10 Amerikaanse aandelen:

  1. Amazon
  2. Netflix
  3. Nike
  4. Microsoft
  5. Niocorp
  6. Facebook
  7. Alphabet
  8. Berkshire Hathaway
  9. Walt Disney
  10. McEwen Mining

Correctie?

De meeste Nederlandse beleggers verwachten dit jaar geen sterke correctie. Iets meer dan 30% denkt dat de beurs nog dit jaar een negatieve tik tussen 0 en 10% kan verwachten. Slechts een op de veertien beleggers denkt dat de correctie groter dan 10% zal zijn. Beleggers hebben nog geen last van hoogtevrees dus.

Opvallend is dat 13% van de beleggers bij Binck hoopt dat Trump de rit uitzit tot 2021, al heeft een groot deel er een hard hoofd in of dit ook gaat lukken.

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Deze aandelen zijn favoriet bij Nederlandse beleggers

Naast grote chip- en techfondsen stond er afgelopen maand ook een wat kl... Lees verder ›