IEXGeld

Dossiers

Profiel

Nederlandse huizenbezitters hebben het goed geregeld

De meeste Nederlanders hebben geen problemen met het betalen van hun hypotheek. Ook zijn we realistisch over de prijsontwikkeling in de vastgoedmarkt en zijn we het gelukkigst met onze woonsituatie.

Dit en meer blijkt uit de ING International Survey. Zo vindt maar 4% van alle huizenbezitters in Nederland het moeilijk om aan de maandelijkse verplichtingen te voldoen. Dat is het laagste van heel Europa.

Alles over wonen op: IEXGeld Wonen

Vergelijking

In onze buurlanden zijn dit er duidelijk meer. Waar in Nederland slechts één op de vijfentwintig huizenbezitters problemen heeft met de hypotheek betalen, is dit in Duitsland één op de negen huizenbezitters, in België om één op de zes.

In Duitsland gaat het om Gemiddeld in Europa heeft zelfs bijna 20% van alle huizenbezitters moeite met het betalen van de maandelijkse hypotheeklasten. Dat is één vijfde van de hele bevolking.

Wel alle Europese landen het eens over de richting van de huizenprijzen: omhoog. De uitzonderingen daarbij zijn het VK en Italië. In het VK zwakken de prijsstijgingen namelijk al weer af.

Strenge toetsing

De reden dat weinig Nederlanders moeite hebben om aan hun hyptheekverplichting te voldoen, is waarschijnlijk omdat in ons land bij het verstrekken van een hypotheek relatief streng wordt getoetst op inkomensnormen.

Het risico dat huizenbezitters in de problemen komen wordt hierdoor beperkt. En als er dan problemen komen heeft het vaak een duidelijke oorzaak: bijvoorbeeld een verandering in de (financiële) situatie, zoals een scheiding of werkloosheid.

Lees ook: Hypotheekrente op hol?

Reacties

3 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Huiskosten 12 okt 2017 om 18:36 0
  Interessant artikel. Fijn om te horen dat Nederland het zo goed doet. Ik denk ook dat ik bij de 96% hoor die geen moeite hebben met het betalen van de hypotheek. Alleen dingen in en om huis zijn zo duur! Ik ben een enorme fan van kunst (http://www.art-spectrum.nl/) en dat kost voornamelijk veel geld. Je kunt zo een paar duizend euro kwijt zijn aan een schilderij. Toch had ik Nederlanders niet zo hoog ingeschat. 96% tevreden is enorm hoog.had wel gedacht dat Duitsland hoger zou scoren. Niet dus..
 2. Lizupares 26 okt 2017 om 18:38 0
  Super interessant artikel! Ik heb ook het probleem dat de dingen die ik in mijn huis wil zetten erg duur zijn. Mijn hypotheek heb ik zo afgelost. Maar de spullen die ik in mijn huis zet gaan mij nog een keer in geldproblemen brengen.
 3. desire1489 18 dec 2017 om 08:04 0
  Hallo,
  Het jaar 2017 is gericht op het einde, en wij zijn altijd op dezelfde plaats geen verbetering dus veel mensen in de wereld zijn in de behoefte van financiën , dus veel van de mensen die in de schulden nood(es) zou dat graag duidelijk hun schulden, altijd met de wereldwijde economische crisis etc..... Niets vooruit en er verandert niets met de overheid. Vervolgens vond ik een effectieve oplossing die de mensen helpt hun leven te veranderen en hen in staat stelt om ze klaar zijn tegen het einde van dit jaar en de komende jaren.
  U wilt meer geld lenen, maar u weet niet hoe pak je het aan?
  Wil je echt tot het verwerven van een nieuwe auto . Een ruime woning ?
  Reizen of gewoon de voorbereiding voor uw pensioen . MARIA GARCIA biedt u een complementaire oplossing.
  Contact met hen opnemen via deze e-mail: mg206781@gmail.com of whatsapp: +33644675853

3 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

Dit verandert er aan je woonsituatie bij gezinsuitbreiding

Dit zijn vier punten waar je op moet letten voordat je aan kinderen begi... Lees verder ›