IEXGeld

Dossiers

Profiel

Drie aandelen uit Buffetts portefeuille

Warren Buffett is een van de bekendste en meest succesvolle beleggers ter wereld. En hoewel het kopiëren van zijn portefeuille geen garantie voor succes is, kan het wel een leuke inspiratie voor uw eigen beleggingsideeën leveren.

Fool.com pikt drie aandelen uit de lijst van veertig bedrijven die Berkshire Hathaway in portefeuille heeft.

Beginnen met beleggen? Klik hier voor onze handleiding

1. IBM

Buffett deed eerder dit jaar een derde van zijn positie in IBM van de hand. Toch bedraagt zijn aandeel nog altijd 7,7 miljard, wat een flink bedrag is. De waardering ligt op 10 keer de winst, wat spotgoedkoop is. De consensus op Wall Street is dat IBM weer kan groeien, al zal dat langzame groei zijn.

Ook biedt IBM een mooi rendement van 4,16%. En met een pay out-ratio van 47% is er nog voldoende ruimte over om het dividend te laten blijven groeien.

Lees ook: Koop deze aandelen bij een dure euro

2. MasterCard

Bij MasterCard groeide de winst het eerste halfjaar met 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. En volgens analisten kunnen de winsten jaarlijks met 15% groeien de komende vijf jaar.

Er is een aantal trends waar MasterCard van kan profiteren: bijvoorbeeld het feit dat mensen steeds minder cash gebruiken, en het gebruik van creditcards groeit. Daarnaast groeien online verkopen erg hard.

Daarbij is het niet waarschijnlijk dat MasterCard snel klanten zal verliezen. Winkels en consumenten kennen het bedrijf en haar reputatie. Beloningspunten zorgen er ook voor dat klanten niet snel zullen overstappen naar andere creditcard-aanbieders. 

Lees ook: Portefeuille spreiden? Vier tips

3. Johnson & Johnson

Berkshire Hathaway is al lange tijd aandeelhouder van Johnson & Johnson, maar Buffett verkocht een groot deel van de stukken in 2012. Waarschijnlijk heeft hij spijt, want het aandeel kreeg er sinds januari 2013 zo’n 80% bij.

Het is niet het beste dividendaandeel, hoewel het dividend aardig is met 2,5%. Ook is het geen harde groeier, met 6% groei voorspeld voor de komende jaren. Maar het is wel Johnson & Johnson, een heel grote speler in de gezondheidsindustrie met sterke merken, en het is één van de grootste medicijnfabrikanten ter wereld.

Volgens EvaluatePharma staat Johnson & Johnson op nummer vier van de grote farmaciebedrijven als het gaat om investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Die investeringen zullen zich op de lange termijn gaan uitbetalen.

Lees ook: Vakantie? Daar doet de belegger niet aan

Gerelateerde Tools

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Verkruimel 18 september 2017 19:08 0
  Dank voor een interessant artikel
  ..maar waarom worden er toch steeds van die vreemde taalfouten gemaakt. Ook nu weer: "het bedrijf en haar reputatie". Automatisch denk je dan "wier reputatie?", en ga je op zoek naar iets vrouwelijks dat juist genoemd is.

  Dat iemand niet weet dat, om maar een voorbeeld te noemen, "overheid" (zoals alle woorden op -heid) vrouwelijk is, en dan "de overheid en zijn beslissingen" schrijft kan ik me voorstellen. Maar het bezittelijk voornaamwoord "haar" wordt enkel voor vrouwelijke woorden gebruikt, en alleen de-woorden kunnen vrouwelijk zijn.

  Zelfs de bekende "Marokkanenfout" ("Ik zag een meisje en die ging de winkel binnen") treedt enkel op doordat daar seksueel geslacht en grammaticaal geslacht verward worden - er is een duidelijke, zij het foutieve, reden voor het verkeerde voornaamwoord.
  Maar waar komt het idee van vrouwelijkheid, in welke betekenis dan ook, toch vandaan bij woorden die zo overduidelijk onzijdig zijn? Wat maakt - en dit is geen retorische vraag - dat iemand het neutrale bezittelijke voornaamwoord "zijn" in een geval als het bovenstaande vervangt door "haar"? De enige reden die ik kan verzinnen is een poging tot duurdoenerij, zoals bij mensen die "danwel" schijven als ze "of" bedoelen - maar dat kan ik me hier toch nauwelijks voorstellen. Wat gebeurt hier toch, en zo vaak? Worden bedrijven door professionele beleggers stiekem als vrouwelijk gezien, zoals schepen door matrozen?

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Dit moet je weten over de bitcoin halving

En nee, de waarde van de bitcoin halveert niet. Lees verder ›