IEXGeld

Dossiers

Profiel

Vrouwen beter in besparen dan mannen

Vrouwen zijn actiever bezig met besparen dan mannen en besparen daardoor meer. Van de Nederlandse vrouwen is 91% in het dagelijkse leven bezig met besparen, tegenover 88,5% van de mannen. Dit blijkt uit het Nationaal Bespaaronderzoek 2017.

Besparen gebeurt vooral op extraatjes, niet op basisbenodigdheden. Mensen die besparen, doen dit vooral op producten- en diensten rondom vrije tijd en lifestyle. Zo is kleding de populairste bespaarpost.

76,1% van de bespaarders geeft aan te besparen op kleding. De meeste mensen doen dit door gebruik te maken van kortingsacties, maar ook kopen tijdens de sale of zelfs een tijdje helemaal niets kopen blijken populaire bespaarmethodes.

Lees ook: Dit is wat je bespaart door te stoppen met roken

Populaire besparingen

Behalve op kleding, proberen vrouwen ook te besparen op etentjes en abonnementen. Dat doen ze ook meer dan mannen. Mannen besparen aan de andere kant juist meer op financiële producten en diensten, zoals de hypotheek en verzekeringen.

Nederlanders lijken het vooral fijn te vinden om te besparen door producten en diensten met regelmaat (online) te vergelijken. Vooral bij bank- en verzekeringsproducten en financiële faciliteiten is dit het geval.

Ook kortingsacties of –sites blijken erg populaire bespaar methodes. Ruim twee op de vijf mensen die bespaart op pretparken, doet dit door gebruik te maken van kortingsacties. Ruim een kwart van besparende vakantiegangers doet dit middels een kortingsactie. Ook mensen die besparen met uit eten gaan, blijken dit vaak te doen middels kortingsacties.

Noodzaak of niet?

Van alle Nederlanders die bezig zijn met besparen, doet 29,2% dit uit noodzaak. Zo’n 45% bespaart om extra geld over te houden voor onverwachte kosten. Bijna een kwart van de mensen bespaart om principiële redenen.

Check ook: Vrouwen beleggen beter

Reacties

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. [verwijderd] 14 juli 2017 17:17 0
    Zelf heb ik nog een tip voor geld besparen:

    www.goedkoopstezorgverzekeringen.nl/

    Op deze website kan je de goedkoopste zorgverzekering vinden die bij jou situatie past. Ik zat heel lang bij het zilveren kruis, maar zag dat ik toch veel meer geld kan besparen door over te stappen. Heel blij dat ik die keuze heb gemaakt! Kan ik weer een keer van naar de wellness :)
  2. [verwijderd] 21 augustus 2017 12:01 0
    Ik stap ook elk jaar over van mijn zorgverzekering. Dat kan echt een hoop geld besparen, want die overheid verandert elk jaar toch wel wat. Bovendien gooien die zorgverzekeraars ook elk jaar hun premies weer verder omhoog, en sommige veeeel meer dan anderen. Daarom altijd handig om te kijken. Kijk daar altijd voor bij bv independer, Zorgwijzer of eentje die ik onlangs tegenkwamL www.vergelijkzorgverzekering2018.com/

2 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

Belastingaangifte doen? Let op deze 10 veelgemaakte fouten

Gemiste of juist onterecht opgevoerde aftrekposten of een verkeerde peil... Lees verder ›