IEXGeld

Dossiers

Profiel

Online winkelen steeds populairder

Goed nieuws voor startende internetondernemers, webshops doen het steeds beter. Dus waar wacht je nog op? Volgens het ING Economisch Bureau zal het marktaandeel tussen 2017 en 2025 verdubbelen naar 25%.

Eerder schreven we al over hoe je in drie stappen een succesvolle internetondernemer wordt. Een daarvan is het vooral niet opgeven. En uit deze positieve vooruitzichten blijkt dat des te meer. Voor 2017 wordt een omzetgroei verwacht van 2,5%, voor 2018 is dat 2%, schrijft de ING.

Lees ook: In drie stappen een succesvolle internetondernemer

Steeds meer op internet

Het internet trekt een steeds groter deel van die groei naar zich toe, en het is pas het begin. De grootste groeiers zijn webshops in kleding, schoenen, elektronica en speelgoed. Maar ook online boodschappen bestellen begint steeds beter te lopen.

Een deel van de groei komt doordat het consumentenvertrouwen hoog is en de werkgelegenheid stijgt. Hierdoor neemt de koopkracht ook toe. En waar dat voorheen naar de grote winkelstraten ging, nemen webshops er nu een steeds groter hapje van.

Faillissementen slaan steeds grotere gaten in winkelgebieden, bijvoorbeeld de V&D. Winkels die niet meegaan met het digitale tijdperk, zien hun omzet teruglopen. Toch blijven partijen het wel proberen. Zo gaat Hudson's Bay in een deel van de V&D-panden opnieuw warenhuizen openen.

Check ook: Let hier op als je iets koopt bij een buitenlandse webshop

Vooruitzichten

Zoals eerder aangegeven ziet het ING Economisch Bureau het marktaandeel van webshops tussen 2017 en 2025 verdubbelen naar 25%. Webshops in non-food dragen daar sterk aan bij. In elektronica breiden zij hun aandeel uit.

Ook in kleding en schoenen zet de groei door, mede geholpen door de vele faillissementen van (fysieke) winkels. Dit speelt ook een rol in de opkomst van online speelgoedwinkels.

Daarnaast komt online boodschappen doen na een lange aanloop van de grond. Naast nieuwe initiatieven gaan ook bestaande supermarkten vaker online.

Lees ook: Minder werken, meer overhouden

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Op wintersport? Zo bespaar je op de autorit

Wintersport is al duur genoeg. 5 tips om geld uit te sparen bij de benzi... Lees verder ›