IEXGeld

Dossiers

Profiel

Dit kun je leren van miljonairs

Wie droomt er niet van om te kunnen leven als een miljonair? En zelfs als je niet per se miljonair hoeft te worden; hoe fijn zou het zijn als je je geen zorgen hoeft te maken over geld?

Auteur Keith Cameron Smith van Top 10 distinctions between millionaires and the middle class legt in zijn boek uit wat miljonairs onderscheidt van de gemiddelde persoon. Cnbc pikte er vier zaken uit. Doe er je voordeel mee. 

1. Miljonairs zijn bezig met ideeën

"Miljonairs zijn creatief en besteden hun tijd aan nieuwe ideeën", stelt Smith. Terwijl de meeste mensen praten over auto's en films, zijn het miljonairs die de autobedrijven bezitten en films produceren. Miljonairs begrijpen volgens Smith dat ideeën het meest waardevolle bezit zijn dat je kunt hebben. En laat dat nou precies belangrijk zijn voor het hebben van succes: "In een wereld waarin alles continu verandert, is het slim om je tijd te besteden aan het nadenken over nieuwe manieren om dingen aan te pakken."

Lees ook: Tien gewoontes van rijke mensen die jij niet hebt

2. Miljonairs nemen risico's

In tegenstelling tot de meeste mensen bewandelen miljonairs vaak paden die niet iedereen wil bewandelen en zijn ze niet bang om van tijd tot tijd een beetje risico te nemen.

"Miljonairs stappen over hun angst heen dankzij hun kennis. Ze nemen informatie tot zich voordat ze een risico nemen en overwegen de consequenties van een eventuele foute afloop." Daarbij letten ze op de verhouding tussen het mogelijke risico dat ze lopen en de mogelijke opbrengst anderzijds. "Als je kunt leven met de slechtst mogelijke uitkomst en de meest waarschijnlijke uitkomst je dichter bij je doelen brengt, ga er dan voor!", schrijft Smith. 

Zie ook: In 6 stappen van armoedig naar stinkend rijk

3. Miljonairs zijn gul

Terwijl de gemiddelde mens misschien denkt dat hij het zich niet kan veroorloven om te geven, vinden rijke mensen het vaak noodzakelijk om gul te zijn. "De meeste miljonairs geloven in de wet van zaaien en oogsten en zien geld als zaad. Miljonairs weten dat als ze gul zijn, ze in de toekomst meer zullen ontvangen."

4. Miljonairs zorgen voor meerdere inkomstenbronnen

Des te meer bronnen van inkomsten je hebt, hoe meer kans je hebt om veel geld te verdienen. Smith haalt als voorbeeld een visser aan met één hengel en daar tegenover een visser die vijf lijntjes heeft uitstaan. Het is niet moeilijk te bedenken wie er waarschijnlijk meer vis gaat vangen. 

Om meerdere inkomstenbronnen te realiseren moeten mensen echter dingen loslaten en niet alles zelf willen doen. Het idee dat je alles maar zelf zou moeten doen beperkt je financiële mogelijkheden enorm. "Miljonairs hebben andere geloofsovertuigingen. Zij geloven dat ze iemand kunnen vinden die het net zo goed kan doen als zijzelf of zelfs nog beter."

Miljonairs richten zich verder vooral op aspecten die belangrijk zijn voor het grote geheel, zonder zich te laten betrekken bij details. Dit druist behoorlijk in tegen wat miljonairs onderscheidt van de meest mensen, die het idee hebben dat je alles altijd zelf moet doen.

Lees ook: Meer geld opzij zetten? Drie miljonairs delen hun beste tip.

Gerelateerde Tools

Lees ook:

Beleggen in obligaties voor beginners

Wat is een obligatie en is het verstandig om erin te beleggen? IEX-redac... Lees verder ›