IEXGeld

Dossiers

Profiel

Zo huur je je eigen eiland af voor een zachte prijs

Vraag een vakantieganger wat zijn beeld is bij de meest luxueuze vakantie en hij zal in veel gevallen antwoorden: het afhuren van een heel eiland. Voor jezelf. 

In veel gevallen betaal je daar uiteraard een flinke prijs voor, soms wel tot 20.000 euro per nacht. Duik je wat dieper in de mogelijkheden, dan zal je er echter achter komen dat je voor minder dan 500 euro per nacht al een heel eiland voor jezelf kunt hebben. 

Het begint bij het zoeken naar een locatie. Ben je op zoek naar een tropisch privé-eiland, kijk dan naar landen in Centraal-Amerika, als Belize of Nicaragua. Dan heb je helderblauw water en parelwitte stranden, maar voor een schappelijke prijs. Ook Indonesië en Zuid-Amerika worden getipt als plekken waar je goedkoop een eilandje kunt huren.  

Via Airbnb

Wist je dat Airbnb een aparte categorie voor eilanden heeft? Daartussen vind je bijvoorbeeld het Bird Island in Placencia, Belize, dat je voor nog geen 500 euro per nacht kunt huren. Of misschien is Tahiti Island in Grenada, Nicaragua, meer iets voor jou. Dit eiland(je) met bijbehorend appartement kun je zelfs huren voor omgerekend circa 190 euro. 

Vaak zijn kleinere eilanden goedkoper dan de grotere, simpelweg omdat er minder luxueuze faciliteiten op het eiland zijn. Ook vind je betere deals als je zoekt naar eilanden die in rivieren of meren liggen, omdat deze minder in trek zijn dan eilanden in de oceaan. 

Mocht je toch een wat duurder eiland vinden, dan wil dat niet zeggen dat je niet kunt onderhandelen op de prijs. Kijk daarnaast naar de tarieven buiten het hoogseizoen en kies dan eventueel desnoods voor een hotel. De kans is groot dat je dan alsnog de enige op het eiland bent. 

Volledige dienstverlening

Het is ook mogelijk een zogenoemd full-service eiland te boeken, waar een kok voor het eten zorgt en schoonmakers je kamer netjes houden. Dit is niet altijd (veel) duurder, gezien je anders zelf boodschappen moet doen, schoonmaakkosten moet betalen en moet betalen voor het vervoer van en naar het eiland. Vergeet trouwens ook niet dat de goedkopere eilanden niet altijd de dingen hebben die je als gewoon beschouwt, zoals een toilet dat doorspoelt. 

Een extra tip dan: ga je met een groep, dan scheelt je dat logischerwijs behoorlijk wat aan kosten. Maar er is een ander voordeel: vaak kun je op eilanden korting krijgen als je met een grote groep komt. 

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Op wintersport? Zo bespaar je op de autorit

Wintersport is al duur genoeg. 5 tips om geld uit te sparen bij de benzi... Lees verder ›