IEXGeld

Dossiers

Profiel

De dagelijkse gewoontes van zes miljardairs

Veel miljardairs en top-CEO's hebben dagelijkse gewoontes die bijdragen aan hun succes. MarketWatch verzamelde de gewoontes van zes bekende miljardairs, die relatief eenvoudig over te nemen zijn en die je als 'gewone' belegger wellicht kunnen helpen succesvoller te worden.

Dit zijn de dagelijkse routines van zes bekende miljardairs:

Richard Branson: Vroeg opstaan en bewegen

Voor Branson helpt het vooral om fit te blijven. Hij staat om 5 uur 's ochtends op om te surfen, te zwemmen of te tennissen. Volgens de oprichter van Virgin Group zorgt dagelijkse beweging voor extra productiviteit en zijn mensen die vroeg opstaan proactiever dan nachtbrakers.

Warren Bufett: Lezen

In plaats van te bewegen, pakt Warren Buffett liever een boek. Toen de superinvesteerder begon aan zijn carrière, las hij 600 tot 1000 pagina's per dag. Nu heeft hij een vermogen van meer dan 70 miljard dollar.

Zie ook: Leer van de miljonairs: zo beleggen ze

Bill Gates: Lezen

Ook Microsoft-oprichter Bill Gates leest graag en veel: al sinds zijn jeugd leest hij 50 boeken per jaar. Hij ziet het als een mooie manier om nieuwe dingen te leren. Ter inspiratie: dit zijn Bills vijf favoriete boeken uit 2016.

Mark Zuckerberg: Niet druk maken over kleding

Miljardairs moeten al zoveel dingen beslissen, dat Facebook-oprichter Mark Zuckerberg één beslissing uitgesloten heeft: wat hij moet aantrekken. Zuckerberg, met een vermogen van 55 miljard dollar, draagt iedere dag dezelfde spijkerbroek, t-shirt en trui. Dit om het aantal dagelijkse keuzes zoveel mogelijk te beperken, zodat de focus op belangrijke beslissingen blijft liggen.

Apple-oprichter Steve Jobs deed iets vergelijkbaars: hem kennen we vooral van zijn coltruien.

Elon Musk: Strakke schema's gebruiken

Elon Musk heeft het zo druk met zijn twee bedrijven SpaceX en Tesla, dat hij zijn tijd per bedrijf strak indeelt. De maandagen en donderdagen besteedt hij aan SpaceX, de dinsdagen en woensdagen aan Tesla, en de vrijdag voor beide bedrijven. Daarnaast deelt hij zijn tijd in blokken van 5 minuten.

Mark Cuban: Sporten

De eigenaar van basketbalclub Dallas Mavericks maakt veel tijd vrij voor cardiotraining, basketbal en kickboksen. Hij traint 6 of 7 dagen per week een uur. Volgens Cuban helpt bewegen de concentratieboog te verbeteren, kun je er beter door multitasken en word je minder snel afgeleid.

Lees ook: Tien gewoontes van rijke mensen die jij niet hebt

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Zetten Shell en andere energiereuzen hun zegetocht in 2023 voort?

Deze 4 aandelen springen er volgens analisten van Citi uit. Lees verder ›