IEXGeld

Dossiers

Profiel

Ga je naar dit eiland op vakantie, dan krijg je geld toe

Zoek je nog een leuke vakantiebestemming? Misschien zijn de Amerikaanse Maagdeneilanden een idee. Als je dit jaar besluit hier naartoe op vakantie te gaan, dan krijg je een leuk zakcentje mee van de Amerikaanse overheid.

Iedere vakantieganger die minstens drie dagen op de eilanden St. Thomas, St. John of St. Croix verblijft ontvangt 300 dollar (omgerekend ruim 280 euro) om te besteden aan bijvoorbeeld een tour over een van de eilanden of aan diverse activiteiten als kajakken of museumbezoeken.

Niet bekend met de eilanden? LandenKompas geeft een omschrijving:

De Amerikaanse Maagdeneilanden staan bekend als strandbestemming met alles wat daarbij hoort […] een kustlijn met vele witte zandstranden, heldere wateren en een kleurrijke onderwaterwereld. In de wateren rondom van de Amerikaanse Maagdeneilanden kan men ideaal duiken, snorkelen en andere watersporten beoefenen. De hoofdstad staat bekend als belastingvrije stad (o.a. winkels en restaurants) en als aanlegplaats voor luxe cruiseschepen. Daarnaast staan de Amerikaanse Maagdeneilanden ook nog bekend om de vele ruïnes van suikerplantages en Fort Christian.

Check ook: Zes tips voor een goedkopere vakantie

Er valt wat te vieren

Er wordt niet zomaar geld weggegeven. De actie is bedoeld om te vieren dat Denemarken honderd jaar geleden de eilanden heeft verkocht aan de Verenigde Staten. Misschien een beetje kort dag, maar wie deze maand nog naar het vakantieoord vliegt, ontvangt naast het zakgeld ook nog een souvenir ter ere van Transfer Day op 31 maart. 

Om in aanmerking te komen voor de 300 dollar, kun je je trip boeken via de officiële toeristische website van de Maagdeneilanden. Gebruik de boekingscode CP1 en rond je boeking af! 

Er zijn wel wat voorwaarden. Zo moet je tegen 1 oktober je reis hebben geboekt en moet deze reis ergens in 2017 plaatsvinden om het zakgeld te ontvangen. Ook moet je tijdens je vakantie overnachten in een van de 26 aangesloten hotels op de drie eilanden. De volledige lijst van hotels vind je ook op de website van de Maagdeneilanden.

Lees ook: Negen manieren om meer uit je vakantie te halen

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Op wintersport? Zo bespaar je op de autorit

Wintersport is al duur genoeg. 5 tips om geld uit te sparen bij de benzi... Lees verder ›