IEXGeld

Dossiers

Profiel

Heeft je huis deze kenmerken? Dan verkoop je 'm sneller.

In steden als Utrecht en Amsterdam hoeven verkoopmakelaars amper meer iets te doen: de huizen gaan haast vanzelf als warme broodjes over de toonbank.

Maar buiten de grote steden ligt er nog wel een schone taak voor makelaars en verkopers. Verkoop je binnenkort je huis? Kiplinger.com zette vijf dingen op een rij die je huis mogelijk aantrekkelijker maken.

1. Een waskamer

Hoe fijn is het om je was lekker te wassen en te laten drogen in een aparte ruimte? Juist, daarom kijken veel kopers hier ook naar. Heb je dit nog niet in het huis dat je wil verkopen?

Misschien loont het om er een aan te leggen. Het zou je tussen de 1.000 en 5.000 euro kunnen kosten, maar kopers trekken is ook wat waard. In elk geval goed om af te wegen.

Lees ook: Let hier op als je een geërfde woning wilt verkopen

2. Mooie buitenverlichting

Een prachtig huis dat 's avonds subtiel verlicht wordt door buitenverlichting. Veel mensen vinden dat mooi.

Daarnaast zorgt buitenlicht ook voor extra veiligheid. Inbrekers doen hun werk het liefst in het donker. Dus als jouw huis van buiten goed verlicht is, zullen inbrekers je huis waarschijnlijk sneller overslaan.

Licht aanbrengen buiten je huis hoeft je maar een paar honderd euro te kosten.

3. Energie-efficiënt huis

Kopers willen natuurlijk graag een huis dat ze in de winter makkelijk warm kunnen houden en in de zomer lekker koel. Daarom is het belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is.

Als je een huis verkoopt met alleen maar enkel glas, dan is de potentiële koper meer geld kwijt aan stookkosten. Als je al je ramen en kozijnen moet vervangen, dan kan dat je een aardige duit kosten, maar het maakt je huis wel aantrekkelijker.

Check ook: Verkopen of verhuren? Wat je met je woning moet doen als je gaat verhuizen

4. Hardhouten vloeren

Een houten vloer geeft karakter aan je huis, is makkelijk te onderhouden en gaat langer mee dan bijvoorbeeld tapijt. Tapijt moet je elke acht tot tien jaar wel vervangen, terwijl een goede houten vloer je hele leven mee gaat als je 'm af en toe onderhoudt.

Houten vloeren zijn er in verschillende prijscategorieën. Het goedkoopst is het om een houten vloer te nemen die van te voren al is bewerkt.

5. Bergruimte

Heel fijn voor veel mensen: bergruimte. Bijvoorbeeld voor huishoudens met kinderen of starters die groter willen gaan wonen. En natuurlijk nog voor veel meer potentiële kopers is bergruimte een pluspunt. Mits hij goed toegankelijk is.

Lees ook: Zonder adviseur een hypotheek regelen? Vijf tips.

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Straks zonder vaste baan makkelijker een hypotheek

Banken gaan ook kijken naar je verwachte toekomstige salaris. Lees verder ›