IEXGeld

Dossiers

Profiel

Hier let Warren Buffett op als hij aandelen kiest

De 86-jarige superbelegger Warren Buffett wordt, met zijn zesde zintuig voor beleggen, ook wel het orakel uit Omaha genoemd. De buy & hold-strategie is zijn favoriet: als hij ergens in belegt, doet hij dat voor de zeer lange termijn.

Lees ook: De vier meestgebruikte beleggingsstrategieën

Maar - aandelenbeleggers opgelet - wanneer is een aandeel volgens hem de moeite waard om in te beleggen? Cnbc zette drie eigenschappen op een rij die koopwaardige bedrijven volgens Buffett hebben.

1. Ze hebben een uniek product, dat ook op de lange termijn gewild is

"Ik ben op zoek naar een duurzaam concurrentievoordeel."

2. Sterk leiderschap

"Daarnaast ben ik op zoek naar een eerlijk en bekwaam managementteam dat het bedrijf kan runnen."

3. Een goede prijs

"Tot slot ben ik op zoek naar een aankoopprijs die niet te hoog is. Maar dat betekent niet dat ik tussen de penny stocks winkel. Je kunt beter iets te veel betalen voor een heel goed bedrijf, dan heel weinig voor bedrijf zonder goede toekomst."

Lees ook: Zeven feiten over Warren Buffett en zijn vermogen

En mocht de miljardair een bedrijf tegenkomen dat niet aan deze drie voorwaarden voldoet, dan belegt hij er simpelweg niet in. "Ik heb geen haast. Ik zoek naar de uitzondering."

Checken welke bedrijven aan dit soort voorwaarden voldoen vereist wel uitzoekwerk en het geeft ook geen garantie voor succes. Maar voor (beginnende) aandelenbeleggers kunnen Buffett's gouden regels wellicht wel als leidraad dienen tijdens de zoektocht naar geschikte aandelen.

Lees ook: Weet wat je koopt (en meer tips voor beginnende aandelenbeleggers)

Gerelateerde Tools

Lees ook:

Wordt 2024 het jaar van de opkomende markten?

Dalende rentes zullen opkomende markten goed doen, is de verwachting. Lees verder ›