IEXGeld

Dossiers

Profiel

Tien goede manieren om 1.000 euro te spenderen of investeren

Heb je 1000 euro op een spaarrekening staan en word je niet blij van de karige rente die je daarover krijgt? Dan heeft Kiplinger.com een aantal goede suggesties waar je je geld aan kunt besteden of in kan investeren. 

1. Beleg gespreid met gemak

Vroeger kostte het veel geld om een gespreide beleggingsportfolio samen te stellen. Nu kan je heel makkelijk en goedkoop gespreid beleggen ook als je maar 1000 euro te besteden hebt.

Dat doe je bijvoorbeeld door dat bedrag te beleggen in het Vanguard Star Fund. Dat fonds volgt de prestaties van 11 actief beheerde fondsen met lage kosten. Door hierin te beleggen zit 60% van die 1000 euro in verschillende aandelen en 40% in obligaties.

Dit fonds van Vanguard heeft in negen van de laatste tien jaar vergelijkbare fondsen verslagen.

Lees ook: Vijf tips om je geldzaken op orde te krijgen

2. Vlieg als een beroemdheid 

Als je eerste klas gaat vliegen op een internationale vlucht dan ben je zo tienduizenden euro's kwijt. Maar op sommige lange vluchten van bijvoorbeeld Emirates kan je ook even voor één of twee uur laten onderdompelen in die luxe voor onder 1000 euro.

Zo kan je even tot jezelf komen in een privéruimte, een cocktail nemen in de lounge of zelfs een douche nemen tijdens de vlucht.

Sommige rijken beweren dat je je eerst rijk moet gedragen voordat je rijk kan worden. Hiermee kun je daar voor een paar uurtjes aan voldoen.

3. Huur een virtuele assistent

Kom je om in de e-mails of moet je een aantal afspraken inplannen maar kom je er gewoon niet aan toe? Huur dan een virtuele assistent in. Via de Amerikaanse website Fancyhands kun je 24 uur per dag zo iemand inhuren. 

Geef ze bijvoorbeeld een boodschappenlijstje van dingen die ze moeten kopen online. Een abonnement van een jaar kost bijna 800 euro en daarvoor doet een assistent 15 taken voor je per maand.

4. Geef aan een goed doel

Is er iets beters dan wat geld geven aan een goed doel waar je je goed bij voelt? Je draagt bij aan een betere wereld en daarnaast kun je die gift misschien ook nog eens aftrekken van de belasting. 

Hier kan je meer lezen over het aftrekken van giften want niet alle giften mag je zomaar aftrekken.

5. Help je kleinkinderen

Wil je je kleinkinderen financieel lekker op weg helpen? Schenk dan 1000 euro aan ze. Over 2.129 euro hoef je geen schenkbelasting te betalen in 2017, volgens deze website. 

Check ook: Dit verandert er in 2017 voor je portemonnee

6. Ga naar een sterrenrestaurant

Iedereen zou in z'n leven een keer bij een sterrenrestaurant gegeten moeten hebben. Je kan wel heel veel geld sparen, maar word je daar echt gelukkig van? De meeste mensen worden vooral gelukkig van mooie ervaringen.

Het proeven van verschillende smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt meegemaakt is zo'n mooie ervaring. Bij het eten krijg je dan wijn geserveerd die perfect bij de verschillende gangen past. 

7. Koop een lichtere laptop

Merken als Dell en Apple hebben nu laptops op de markt die super licht zijn en gigantisch mooie specificaties hebben. Dan hoef je niet meer van die zware bakbeesten rond te sjouwen, maar heb je een fijne, lichte laptop die toch perfect presteert.

8. Koop kwaliteitseten

Een mooi stukje vlees van de boer om de hoek en biologische groenten van de markt. Het is misschien iets duurder dan vlees van een massale boerderij waar de koeien niet naar buiten mogen, maar proeft wel veel lekkerder.

Hetzelfde geldt voor lokale groenten of fruit uit Nederland die er dat seizoen zijn. Zoals veel kenners zeggen: je bent wat je eet.

9. Bestel een nieuw matras

Zo'n beetje de helft van je leven breng je slapend door op een matras. Voor onder de duizend euro heb je prima matrassen die comfortabeler zijn en je een betere nachtrust geven. 

Als je beter slaapt, dan presteer je overdag ook beter, dus dit is een heel goede investering.

10. Vernieuw je badkamer

Heb je al jaren het plan om je badkamer eens te vernieuwen? Dan is het tijd om die stap ook eindelijk een keer te zetten. Als je een beetje slim winkelt dan kun je voor 1000 euro alles wel updaten in je badkamer, van de wastafel tot de douchekraan. 

Lees ook: Met deze trucjes zorgen winkeliers ervoor dat je meer uitgeeft

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Dit moet je weten over de bitcoin halving

En nee, de waarde van de bitcoin halveert niet. Lees verder ›