IEXGeld

Dossiers

Profiel

Vijf dingen die je nooit meer gaat kopen

Sommige diensten of apparaten die ooit heel populair waren, raken uit de gratie en zul je waarschijnlijk nooit meer kopen. MarketWatch zet er een aantal op een rij.

KabelTV

Hoewel kabelleveranciers nog klanten genoeg hebben, nemen zij in aantallen af. Volgens onderzoeksfirma IBISWorld zullen kabelbedrijven in de VS hun klantenbestand jaarlijks met een miljoen af zien nemen. Mensen kiezen massaal voor alternatieven als Netflix.

Deze online dienst telde in het derde kwartaal bijna 87 miljoen abonnees, terwijl dit er in het derde kwartaal van 2015 nog 69 miljoen waren. 

CD's

"CD's bewandelen hetzelfde pad als de dodo, en het streamen van muziek zal deze trend doorzetten", zegt Aram Sinnreich, een mediaprofessor aan de Rutgers University. De online dienst voor het streamen van muziek - Spotify - blijft hard groeien, terwijl de verkoop van CD's ieder jaar met zo'n 10% zakt.

Lees ook: Koop een nieuwe televisie en bespaar op je energierekening

USB-sticks

Door de opkomst van online opslag (Cloud) raken geheugen- en USB-sticks steeds meer uit de gratie. Microsoft en Alphabet (Google) bieden opslag tot een bepaalde gigabyte-limiet zelfs gratis aan.

Soms zijn geheugensticks goedkoper dan online opslag. Ze variëren in prijs van enkele euro’s tot honderd euro, afhankelijk van de geheugencapaciteit. Het nadeel is echter dat ze computers kunnen besmetten met virussen en dat ze achtergelaten of vergeten kunnen worden.

Minitablets

"Smartphones worden steeds groter en beter, waardoor er eigenlijk niet veel reden is om een minitablet te bezitten", zegt Howard Schaffer van de Amerikaanse retailwebsite Offers.com. "Ze bieden een overbodige technologie, zeker met de populariteit van phablets, ofwel smartphones met een scherm van 5,5 inch of groter."

Blu Ray-spelers

Ook al heb je nog veel Blu Ray-DVD's in huis, dan nog is het beter om geen Blu Ray DVD-speler te kopen. Benjamin Glaser van DealNews.com: "Dit is grotendeels een achterhaalde techniek, te vergelijken met de videocasette-recorder. Je kunt je oude DVD's ook op een gaming console, PC of laptop bekijken, omdat die vaak ook Blu Ray’s kunnen afspelen."

Lees ook: Dit kun je allemaal gratis krijgen

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Hoe wijs zijn beurswijsheden?

Sell in May and go away; hoe slim is het om een beleggingspauze te nemen... Lees verder ›