IEXGeld

Dossiers

Profiel

Dit zijn de beste banen voor mensen die van reizen houden

Van je passie je werk maken. Dat wil iedereen wel. Als je van reizen houdt, kan dat best een moeilijke opgave zijn of lijken.

Gelukkig zijn er genoeg banen waarbij je vaak mag reizen of die je heel gemakkelijk in het buitenland kunt uitvoeren. Je moet er alleen maar net even op komen. This Is Insider stelde een lijstje samen van de beste banen die je kunt hebben als je van reizen houdt. Een selectie.

Archeoloog

Als je ervan houdt om buiten te werken en dagenlang historische ontdekkingen te bestuderen of oude ruïnes te bezoeken, dan zit je als archeoloog goed. 

En je hebt hiervoor niet altijd een opleiding nodig. Via Project-Abroad.nl kun je je bijvoorbeeld als vrijwilliger aanmelden voor deelname aan archeologische projecten in het buitenland. Je helpt dan niet alleen mee bij het opgraven van de overblijfselen, maar je zal ook helpen bij de presentatie ervan in musea of op een universiteit. De lopende projecten van Project-Abroad brengen je naar Roemenië of Peru. 

Engels leraar

Er is een wereldwijde vraag naar de Engelse taal en daarmee naar docenten die dit goed les kunnen geven. Reis ergens naartoe en vind een baan als Engels docent. Heb je het desbetreffende land na een jaar alweer gezien, dan ga je toch gewoon naar het volgende?

Hawaii News Now merkte bijvoorbeeld op dat er een tekort aan leraren is op Hawaii. Er zouden 1.600 vacatures openstaan voor het komende schooljaar. Geïnteresseerd? Breng dan een bezoekje aan www.hawaiipublicschools.org

Freelancen

Het zal je verbazen wat je tegenwoordig allemaal als freelancer kunt doen. Je kunt teksten gaan vertalen, je kunt als boekhouder aan de slag, bedrijven adviseren, programmeren of teksten schrijven. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het voordeel van freelancen is dat je niet per definitie op kantoor hoeft te zijn om je werk uit te voeren. Zolang je maar wifi, een smartphone of een laptop hebt kun je overal aan de slag.

Op Emigreren.nu kun je lezen wat je als freelancer moet regelen in Nederland en het buitenland, maar ook hoe dit werkt met de Nederlandse Belastingdienst. 

Wanneer je genoeg volgers op bijvoorbeeld Twitter of Instagram hebt, kun je natuurlijk ook als blogger of reisverslaggever aan de slag. Zeker als je slim gebruik maakt van Google Adsense of wellicht wat sponsordeals kunt sluiten. Wellicht kun je je volgende reis er zelfs mee financieren.

Vrijwilliger op een boerderij

Je verdient er geen geld mee, maar je krijgt er wel onderdak en eten voor terug. Bijvoorbeeld bij de organisatie World Wide Opportunities on Organic Farms kun je je aanmelden als vrijwilliger om een handje te helpen op biologische boerderijen. Er zijn veel boerderijen aangesloten bij de organisatie, dus je hebt ruime keuze uit de plek waar je wilt werken.

Au pair

Er zijn tientallen websites waarop je kunt zoeken naar families die een au pair nodig hebben. Een goed voorbeeld van een dergelijke site is AuPairWorld.com, waar gastgezinnen en au pairs elkaar kunnen vinden. Het leven in een gastgezin maakt het je daarnaast gemakkelijk om te integreren in de samenleving daar.

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Vakantie boeken? 5 bespaartips!

Zo betaal je niet teveel voor je reis. Lees verder ›