IEXGeld

Dossiers

Profiel

Goedkoop boeken lezen? Dat doe je zo!

Boeken lezen kan helaas een dure hobby zijn. Een nieuw boek kost al snel 25 euro. Lees (en koop) je graag, dan loopt het aardig op. Aan illegale downloadpraktijken doe ik niet, auteurs moeten natuurlijk ook hun brood verdienen. Maar er zijn gelukkig andere manieren om goedkoop boeken te lezen. Ik verzamelde er vijf!

Lees ook: Negen boeken die je volgens Warren Buffett moet lezen

1. Samen doen

Leen boeken van je vrienden. Of spreek af dat je allebei een ander boek koopt, maar wel twee boeken die jullie allebei willen lezen. Als ze uit zijn wissel je ze om. Twee boeken voor de prijs van één.

2. Spotify voor boeken

Het heeft even geduurd, maar er bestaat nu ook een Spotify voor boeken. Voor een vast bedrag per maand kun je alles lezen wat je wilt. Bijvoorbeeld via Bliyoo van Bruna voor 9,95 euro per maand. Bij Storytel kun je voor dat bedrag onbeperkt boeken luisteren.

WINNEN: Maak kans op een boekenpakket!

3. Elly's choice

Als je niet goed weet wat je nu weer moet lezen, of graag nieuwe auteurs wilt ontdekken heeft Elly's Choice de oplossing. Voor 2,99 euro per maand ontvang je iedere maand tien e-books van bekende en minder bekende auteurs. Ik ben een jaar lid geweest en heb zo 120 e-books verzameld die ik nog wil/moet/ga lezen.

Lees ook: Gratis boeken lezen doe je zo

4. Zoek en vind een openbare boekenkast

Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld: openbare boekenkasten op de stoep. Het idee is dat je hier oude boeken kunt achterlaten en andere achtergelaten boeken weer mee kunt nemen. Een soort anonieme straatruil. Je moet even zoeken. Ik liet me vertellen dat er tegenwoordig zelfs een zit op Utrecht Centraal!

5. Word lid van de bibliotheek

Het is ouderwets, maar daardoor misschien juist weer hip: word lid van de bieb! De prijzen verschillen per bibliotheek, maar in Amsterdam kun je al voor 20 euro per jaar e-books lenen. Voor 35 euro kun je maximaal vijftig boeken per jaar lenen (en dat zijn er veel hoor!).

Wil je meer artikelen van Dorien lezen? Kijk dan hier.

WINNEN: Maak kans op een boekenpakket!


Dorien Aaftink is communicatieadviseur bij Adfiz - branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs - en blogt op haar eigen website Finance Chick over geldzaken. Motto: geldzaken kunnen leuk, eenvoudig en bespreekbaar zijn. Met dat in gedachten schrijft ze ook regelmatig voor IEXGeld.

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. [verwijderd] 24 oktober 2016 14:57 0
    6. Ga naar een rommelmarkt. Vooral in straatrommelmarkten is de 'standaard' boekenprijs ongeveer 1 a 2 euro per boek.

    7. Check koningsdag. Boeken zijn dan ongeveer 2 euro, en zo niet: naar het volgende kraampje.

    8. Check einde dag bij een rommeldag of koningsdag; dan staan de boeken in dozen langs de weg, gratis en voor niks.

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

10 geldzaken die je nog vóór 2021 moet regelen

Vergelijk zorgverzekeringen, doe dure aankopen nog deze maand, verras je... Lees verder ›