IEXGeld

Dossiers

Profiel

Rijk worden? Zeven tips van jonge miljonairs.

Rijk worden - het is een wens van velen. Als je de juiste dingen doet (en andere dingen laat) kun je een heel eind komen. Business Insider zette adviezen op een rij van miljonairs die al op jonge leeftijd rijk werden en van kenners die miljonairs bestudeerden. Deze zeven tips zijn geen garantie op succes, maar kwaad kunnen ze zeker niet.

1. Zorg dat je meer verdient

Sparen om miljonair te worden is iets uit het verleden, schrijft Grant Candone, die op zijn 21ste nog schulden had maar toch miljonair was op zijn 30ste. Het belangrijkste dat iedereen moet doen is meer geld verdienen, betoogt hij.

Dat wil iedereen wel, natuurlijk, en het spreekt ook wel een beetje voor zich. Maar hoe doe je dat? Een salarisverhoging zit er niet altijd in. Je zou dan kunnen denken aan het verhuren van je huis via Airbnb, aan parttime werken voor diensten als Uber, aan het opstarten van een webwinkel. Er zijn legio mogelijkheden.

Lees ook: Niet tevreden met je salaris? Onderneem actie!

2. Creëer minimaal drie inkomstenbronnen

Vijf jaar lang bestudeerde onderzoeker Thomas Corley miljonairs en hij kwam erachter dat 65% van hen minimaal drie inkomstenbronnen heeft, 45% heeft er vier en 29% heeft er vijf of meer.

"Three streams of income seems to be the magic number for the self-made millionaires," zegt hij. Deze additionele inkomstenbronnen zijn onder andere inkomsten uit de verhuur van huizen, de aandelenmarkt en doordat ze deels eigenaar zijn van een bedrijf.

Lees ook: Het geheim van de rijken: niet al hun geld zit in hun huis

3. Spaar om te beleggen, niet om te sparen

Beleggen is helemaal niet zo moeilijk of eng als veel mensen beweren, zegt Cardone. Het kan veilig en levert geld op. Zo raadt miljardair Warren Buffett aan om in indexfondsen te beleggen.

De beste manier is om automatisch geld over te laten maken naar je beleggingsrekening. Zo leer je leven zonder dat maandelijkse bedrag. Hier schreven we al eens over beleggen in indexfondsen.

Lees ook: Een alternatief voor automatisch sparen: periodiek beleggen

4. Loop niet te patsen

Cardone reed nog steeds in een goedkope Toyota toen hij al miljonair was. Wil je miljonair worden? Sta dan niet bekend om de patserige dingen die je koopt maar om je werkethiek, zegt hij. Veel rijken zijn juist zo vermogend geworden door zuinig te leven.

Check ook: Rijk worden? Leer jezelf deze gewoontes aan.

5. Investeer tijd in... jezelf

Lees minimaal dertig minuten per dag, luister naar relevante podcasts tijdens het reizen en zoek een goede mentor die doet wat jij wilt gaan doen, schrijft Tucker Hughes, die op zijn 22ste al miljonair werd.

Veel rijke mensen lezen graag. En groeien daardoor, worden er wijzer van. Zo is Warren Buffett 80% van zijn werktijd aan het lezen. Deze boeken raadt hij aan.

Lees ook: Negen levenslessen van Warren Buffett

6. Bepaal je doelen (en bereik ze)

Geld komt je - uiteraard! - niet zomaar aanwaaien. Je moet er voor werken. Als je geld wilt verdienen moet je duidelijke doelen hebben en moet je een specifiek plan hebben om dat doel te bereiken.

De meeste mensen weten niet wat ze willen of ze doen maar wat. Rijke mensen weten vaak heel duidelijk wat ze willen en hoe ze dat gaan bereiken.

7. Omring jezelf met succesvolle mensen

Als je met mensen omgaat die succesvoller zijn dan jijzelf, dan is dat voor jou een kans om slimmer te gaan denken: je leert ervan en het inspireert. Daardoor kun je zelf succesvoller worden.

Self-made miljonair Steve Siebold zegt: "The reality is, millionaires think differently from the midde class about money, and there's much to be gained by being in their presence."

Lees ook: Vijf mythes over rijk worden

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.