IEXGeld

Dossiers

Profiel

Een privéjet huren? Dat is goedkoper dan je denkt.

Lange wachtrijen, weinig beenruimte, schreeuwende kinderen… Vliegen is niet altijd een pretje. Maar je kunt het jezelf ook een stuk plezieriger maken. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen bieden zowel particuliere als zakelijke gebruikers privévluchten aan. En het prijskaartje hoeft niet eens zo hoog te zijn. 

Zo zijn er partijen die lastminutedeals aanbieden omdat de vliegtuigen niet vol komen, terwijl andere ondernemingen de kostenstructuur van privévluchten zo hebben aangepast dat deze voor iedereen een stuk goedkoper zijn.

Lees ook: Deze toeslagen maken je vliegtickets duur

90 dollar per persoon

Vooral in Amerika lopen ze vooruit op het aanbieden van privévluchten. Zo is er JetSuite, dat van en naar meer dan tweeduizend bestemmingen vliegt en nog niet gevulde stoelen voor een prikkie probeert te slijten. Je kunt een geheel vliegtuig huren voor maximaal zes personen vanaf circa vijfhonderd dollar per reis, hetgeen overeenkomst met minder dan negentig dollar per persoon.

En dit is niet alleen weggelegd voor de zakelijke reiziger. Ook consumenten kunnen door middel van een belletje naar de betreffende luchtvaartmaatschappij vragen naar lastminutedeals, zo wordt gesteld op MarketWatch.

Privéjet boeken: tips

In hetzelfde artikel worden eveneens een paar tips gegeven voor het zo goedkoop mogelijk vliegen met een privéjet:

  • Zo wordt het al duurder als je een reis wat verder vooruit wilt boeken. Dan kom je vaak ook uit bij aanbieders die redelijk dure maandelijkse lidmaatschappen aanbieden.

  • Ook als je vastzit aan bepaalde dagen, worden privévluchten duurder. Zorg dus dat je, eigenlijk net zoals bij normale vluchten, flexibel bent in de dagen waarop je vertrekt.

  • Verder wordt aanbevolen om met een kleine groep te vliegen, maar ook weer niet een té kleine groep. Zes of zeven personen is ideaal, want dan kun je uit de voeten met een wat kleiner en daarmee goedkoper vliegtuig. Met z'n tweeën reizen wordt afgeraden, omdat je bij veel partijen dan een heel toestel moet afhuren.

Lees ook: Zo bespaar je op je vliegreis

Vliegen met Ryanair

Denk je: dat wil ik ook? Gelukkig komen er ook steeds meer initiatieven in Europa. Zo heeft Ryanair twee maanden geleden aangekondigd een privéjet te verhuren, inclusief personeel, tegen 'het meest concurrerende tarief van Europa'. De prijs wordt per uur berekend. 

Op de website DutchCowboys wordt de app Victor aangeraden: "Het werkt een beetje hetzelfde als Uber en je kunt snel en eenvoudig zien welk privévliegtuig je kunt huren."

Ook via Victor moet je vooralsnog goed zoeken naar goedkope deals, maar op sommige vluchten wordt een uurtarief gehanteerd van krap zeshonderd euro. Dit zou betekenen dat je met zes personen ieder honderd euro kwijt bent.

Fikse korting met empty legs

Dan is er nog de empty legs-optie, die je in staat stelt om tot 75% korting te krijgen op je vlucht. Het gaat hier om reizen waarbij iemand slechts een enkele reis heeft geboekt met zijn privévliegtuig. Jij kunt dan de terugvlucht goedkoop boeken.

Lees ook: Besparen op je vliegtickets? Zeven tips!

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. [verwijderd] 6 dec 2017 om 17:26 0
    Alternatief is flyaeolus.com/nl/. Zij bieden betaalbare privejets aan en vliegen op 1600 bestemmingen in Europa.

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Op wintersport? Zo bespaar je op de autorit

Wintersport is al duur genoeg. 5 tips om geld uit te sparen bij de benzi... Lees verder ›