IEXGeld

Dossiers

Profiel

Check deze tien podcasts over geld

Iedere dag verschijnen er nieuwe podcasts over de meest uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld over geld(zaken). Interessant! Dit zijn er tien die je zeker op je smartphone moet downloaden als je al luisterend meer over geld wilt leren.

Lees ook: Leuk: zes documentaires over geldzaken en ondernemen

1. Martinis and Your Money

De blonde Amerikaanse dame, Shannon McLay, helpt luisteraars op een leuke manier bij het financieel plannen en het begrijpen van de economie. Ze helpt luisteraars ook bij het beleggen van hun eerste euro en zorgt ervoor dat je snapt hoe beleggen werkt en hoe het past bij je doelen. Zo drukt ze luisteraars onder andere op het hart dat indexfondsen de beste manier zijn om veilig te beleggen.

2. BNR Beurswatch

Elke vrijdagavond ontvangt presentator Pieter van der Werff bij BNR Beurswatch twee gasten uit de financiële wereld om de beursweek door te nemen. Het is misschien niet voor iedere beginnende belegger even geschikt, maar Van der Werff legt wel veel dingen uit. Dus je hoeft nou ook weer geen doorgewinterde belegger te zijn om deze podcast te kunnen volgen.

3. APM: Marketplace

Dit is een podcast van het het Amerikaanse radiostation APM en wordt erg vlot gepresenteerd door Kai Ryssdal. Hij wisselt onderwerpen als een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank af met bijvoorbeeld de staat van de huizenmarkt. Met, tussendoor, leuke moderne muziek.

4. Listen Money Matters

Op veel radiostations kunnen mensen niet helemaal vrijuit praten. Daar hebben presentatoren Andrew Fiebert en Thomas Frank van Listen Money Matters geen last van. Zij geven op een spannende manier tips om geld te verdienen, helpen je bij het sparen van geld en hebben goede informatie over beleggen en verpakken dat allemaal met een flinke dosis humor.

5. Business Daily

Business Daily, een podcast van de BBC, behandelt elke dag het laatste economische nieuws van over de hele wereld. BBC staat bekend als inhoudelijk sterk medium en dat zie je ook terug in deze podcast. Veel zenders besteden meestal hoogstens een minuut aan een onderwerp, maar BBC diept onderwerpen beter uit in deze podcast.

6. Zakendoen Met

Deze radioshow van BNR is ook dagelijks te downloaden als podcast. Verschillende presentatoren ontvangen hierin elke dag verschillende ondernemers die in verschillende sectoren en landen actief zijn. Dus als je op de hoogte wilt blijven van de zakenwereld, dan moet je deze podcast downloaden.

7. You Need a Budget

Het op orde brengen van je financiën, daar helpt deze podcast je bij. Je leert hoe je een budget op moet stellen met het geld dat je hebt en met de kosten die je moet maken. Deze podcast is vooral handig voor mensen die net beginnen met het op orde brengen van hun financiën.

8. Stacking Benjamins

Deze podcast gaat vooral over het besparen van geld. Ben je nog niet actief aan het sparen? Dan geeft deze podcast je gigantisch veel ideeën om daarmee te beginnen. Als je al spaart dan helpt Stacking Benjamins je om dit in een stroomversnelling te brengen.

9. Freakonomics

Freakonomics zit vol met praktisch advies. Zo komt het onderwerp voorbij waar je moet gaan wonen gebaseerd op een aantal financiële factoren, zoals levenskosten en banen. Freakonomics helpt je ook om op een andere manier naar geld te kijken.

10. The Disciplined Investor

De presentator van The Disciplined Investor, Andrew Horowitz, geeft beleggers veel tips in deze podcast. Zo geeft hij beleggers mee om hun plan te volgen en niet te blijven zitten in een aandeel als je plan eigenlijk is om het te verkopen. Daarnaast raadt hij beleggers aan om goed onderzoek te doen naar fondsen of aandelen voordat je deze koopt. Het kan je duizenden euro's schelen.

Lees ook: Negen boeken die je volgens Warren Buffett moet lezen

Gerelateerde Tools

Lees ook:

Pelé-index: zo presteren je voetbalaandelen

Beleggen in voetbalaandelen? Beter van niet. "Gejuich in het stadion gaa... Lees verder ›