IEXGeld

Dossiers

Profiel

Rijk worden? Leer jezelf deze gewoontes aan.

Ja, rijk worden is vroeg beginnen. Maar rijk worden is ook kijken naar en leren van mensen die al rijk zijn. We zoomen in op gewoontes die miljonairs zich eigen hebben gemaakt.

AOL somde enkele gewoontes op. Zo is het een goede zaak als je niet keuzes maakt, maar keuzes creëert. Je hebt een probleem en ziet enkele oplossingen op tafel liggen. Ga niet (direct) voor de keuzes die op tafel liggen, maar doe een stapje terug. Wellicht is er een oplossing van de tafel gevallen. Denk nog even na en breng zelf nog een optie naar de tafel. Luister daarbij naar kritiek van anderen, maar geloof altijd in je eigen ideeën, je vaardigheden en je doorzettingsvermogen.

Lees ook: Rijk worden is vroeg beginnen

Falen op je eigen manier

Meedoen belangrijker dan winnen? De experts van AOL denken van wel. Volgens hen kun je beter falen op je eigen manier, dan succesvol worden op de manier van iemand anders. "Het is beter om je eigen toekomst in handen te hebben, dan dat je je toekomst afhankelijk laat zijn van anderen."

Dat wil niet zeggen dat je niet kunt leren van anderen. Sterker nog, je zult ze nodig hebben. De vaardigheid om met anderen samen te kunnen werken is zeer belangrijk voor je eigen succes.

Toegegeven, het is wel een beetje zweverig allemaal. AllBusiness heeft concretere tips van miljonairs zelf. Zo stelt een topman bij NetCom Learning dat je per (werk)dag een uur of twee moet besteden aan het lezen van boeken. "Lezen is een belangrijk onderdeel van je leerproces," aldus de ondernemer. In het weekend leest hij zelfs tien uur lang boeken. Welke boeken je moet lezen, vind je hier.

Lees ook: Miljonair worden voor dummies: lees deze boeken

Op de kleintjes letten

Mark Stevens van MSCO benadrukt het belang van innerlijke rust. Reserveer ieder weekend twee uur, waarin je volledige rust kunt nemen en waarin je in alle stilte kunt nadenken. Nadenken over nieuwe richtingen om op te gaan in je leven of in je werk. Geen tijd voor twee uur volledige rust? "Als je geen tijd vrijmaakt om te dromen over wat kan komen, dan zal je altijd blijven hangen in je huidige situatie," aldus Stevens. 

Miljonair worden is ook op de kleintjes letten. Hoewel je er in het begin van je carrière niet aan zal ontkomen om hier en daar wat leningen aan te gaan om bijvoorbeeld je bedrijfje op te zetten, viel het miljonair Craig Wolfe op dat veel ondernemers maar blijven uitgeven. "Ik heb nooit schulden," aldus Wolfe. "Creditcards, leningen en dergelijke heb ik allemaal afbetaald, waardoor ik daar nooit meer rente over hoef te betalen."

Welke stappen zet jij om je succes te vergroten?

Lees ook: Leer van de miljonairs: zo beleggen ze

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Zetten Shell en andere energiereuzen hun zegetocht in 2023 voort?

Deze 4 aandelen springen er volgens analisten van Citi uit. Lees verder ›