IEXGeld

Dossiers

Profiel

Deze acht banen hebben de toekomst

Vroeger - voordat er wekkers waren - ging een porder langs de deuren om mensen te wekken. Dat is nu niet meer nodig. De wereld om ons heen verandert - banen komen, banen gaan.

Welke banen hebben de toekomst? Kiplinger.com zette er een aantal op een rij. Hieronder vind je er acht. Leuk om te weten. En misschien ook handig, bijvoorbeeld als je omscholing overweegt of wilt bepalen welke opleiding je gaat volgen.

Lees ook: Vergroot je kans op een baan in zes stappen

1. Verpleger

De babyboomgeneratie heeft de komende dertig jaar gigantisch veel zorg nodig. Een goed opgeleide verpleger kan veel werk overnemen van doktoren, zoals het doen van controles en het voorschrijven van medicijnen.

2. Fysiotherapeut

Veel babyboomers worden ouder en ouder en zullen dankzij betere zorg een grotere overlevingskans hebben bij beroertes en hartaanvallen. Dat is natuurlijk heel erg fijn. Zij kunnen bij hun rehabilitatie veel hulp van fysiotherapeuten gebruiken.

3. Echografist

Wil je een medisch beroep uitoefenen, maar blijf je het liefst ver van de operatietafel? Dan is het beroep echografist misschien iets voor jou.

4. Information Security Analist

'Dankzij' cybercriminelen is in de toekomst een goede boterham te verdienen met het beveiligen van informatie van bedrijven en overheden.

5. Gezondheidszorgmanager

Gezondheidszorgfaciliteiten zullen goed gemanaged moeten worden.

6. App-ontwikkelaar

Iedereen gebruikt tegenwoordig apps en die trend wordt alleen maar groter. Volgens Kiplinger is meer dan 70% van de bedrijven bezig met een mobiele strategie. Zij hebben allemaal technologieprofessionals nodig.

7. Computeranalist

Eigenlijk heeft vrijwel ieder bedrijf wel met technologie te maken. Een computeranalist zorgt ervoor dat bedrijven bij de tijd én concurrerend blijven.

8. Elektricien

Al die elektronische apparatuur moet geïnstalleerd, onderhouden en gerepareerd worden.

Lees ook: Wat te doen bij dreigend baanverlies?

Reacties

3 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Geordie88 30 dec 2015 om 11:44 0
  Mijn god, banen in de gezondheidszorg. Lezen jullie wel kranten, kijken jullie wel eens naar het nieuws...

  Met als tobpunt de gezondheidsmanager. De zorg komt om in de managers.
 2. Dagobert1007 30 dec 2015 om 14:52 0
  Wonderlijk dat er geen beroepen staan als: Compliance, Due Diligence, (interne) Audit, Depositary & andere risk gerelateerde...

  Daarnaast helemaal eens met Geordie: nr5, Gezondheidsmanager. Als we er toch ergens meer dan genoeg van hebben zijn het wel "managers" in de zorg..... pffff
 3. [verwijderd] 17 mei 2016 om 19:50 0
  Met all deze denk ik dat mijn baan geen meer toekomst heeft. Daarom ga ik vanaf nu beleggen in lidl www.noordenwindvastgoed.nl/lidl-duits...

3 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

Deze trucjes mogen webshops straks niet meer uithalen

'Nog maar 1 kamer beschikbaar'. 'Meer dan 200 anderen gingen u voor'. AC... Lees verder ›