IEXGeld

Dossiers

Profiel

Een knap, kort koppie én geld over

Besparen op je kapperskosten? Wat minder vaak naar de kapper gaan is een optie. Nog goedkoper is het natuurlijk om je moeder (of man, vader, vriend of vriendin) je haar laten knippen. Of dat een goed idee is, is aan jou.

Het is nog beter om eens goed onderzoek te doen. De prijsverschillen tussen kappers kunnen namelijk behoorlijk oplopen. Wassen, knippen, drogen kan bij de ene kapper voor nog geen 20 euro en bij de ander betaal je wel 40 tot soms zelfs 80 à 90 euro.

Binnen één gemeente zijn de verschillen vaak al groot, maar regionaal zijn er meer prijsvoordelen te halen. In kleine dorpjes in het oosten en noorden van Nederland kost eenzelfde behandeling vaak minder dan in het westen van het land.

Een andere, goedkopere optie is de kappersakademie. Je kunt daar terecht voor een bijzonder kapsel, maar ook voor wassen, knippen, stylen, kleuren, et cetera. En dat voor een klein prijsje.

Lees ook: Scheer je rijk

Besparen op kapperskosten: een rekenvoorbeeld

Je gaat om de tien weken naar de kapper, dat betekent zo'n vijf keer per jaar. Wassen, knippen, drogen kost bij jouw kapper zo'n 30 euro.

Laat je dezelfde behandeling bij de kappersakademie doen, dan betaal je 16 euro (en soms nog minder). Besparing: 30 - 16 = 14 euro per keer en dat maal 5 (want je ging vijf keer per jaar naar de kapper). Dan kom je uit op een besparing van 70 euro per jaar, per persoon.

Als je ook je haar nog laat kleuren, kan je winst per keer oplopen tot wel 25 euro per keer (maal 5 is 125 euro per jaar).

Lees ook: Een damesbeen is geen tafelpoot

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Hoe wijs zijn beurswijsheden?

Sell in May and go away; hoe slim is het om een beleggingspauze te nemen... Lees verder ›