IEXGeld

Dossiers

Profiel

Huis op het oog? Gebruik deze tips om andere kopers voor te zijn.

De huizenmarkt ligt er relatief goed bij. Het kan maar zo zijn dat je niet de enige bent die dat ene huis op het oog heeft. Hoe zorg je ervoor dat je andere geïnteresseerden voor bent? Consumentenplatform Wegwijs.nl heeft vijf tips op een rij gezet.

Lees ook: Stappenplan: zo koop je een huis

1. Kijk verder dan Funda

Funda is de grootste huizensite van het land. Het aanbod is groot, bijna alle huizen van NVM-makelaars staan er op. Maar het is slim om verder te kijken. Makelaars hebben meestal ook een eigen website waar ze te koop staande huizen plaatsen. Dit aanbod komt vaak pas later op Funda te staan.

2. Zoek contact met makelaars

Minstens een paar dagen voordat een woning in vol ornaat op een website verschijnt, weet de makelaar al dat het huis te koop is. Zorg ervoor dat de makelaars in de buurt waar je wilt wonen op de hoogte zijn van jouw wensen. Misschien belt hij je als hij een goede match heeft.

3. Breng je wensen in kaart

Stel concrete eisen, breng je wensen in kaart. Wil je een tuin en zo ja, is de omvang ervan belangrijk? Wil je dat het huis al helemaal naar je smaak is of vind je het niet erg om te klussen? Als je dit soort punten op een rij heb, kun je snel beslissen.

Lees ook: Wil je een huis kopen, maar heb je weinig spaargeld? Ga voor een kluswoning.

4. Flyeren

Je kunt ook proberen om de makelaar voor te zijn, door te gaan flyeren in de buurt waar je graag wilt wonen. Misschien wonen daar mensen die binnenkort verhuisplannen hebben. Garantie voor succes is het natuurlijk niet en ook niet iedereen voelt zich hier prettig bij. Bovendien is het niet bevorderlijk voor je onderhandelingspositie.

5. Maak werk van een tweede bezichtiging

Emotie speelt bij het kopen van een woning een grote rol en is de grootste valkuil. Het risico bestaat bijvoorbeeld dat je in je enthousiasme een te hoog bod doet. Of erger: dat gebreken pas na de koop aan het licht komen. Zorg daarom dat je een tweede bezichtiging regelt. Maar informeer daar al vroeg naar, zodat dit weinig extra tijd kost.

Lees ook: Check deze tips als je een woning gaat bezichtigen

Reacties

2 Reacties Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. Rutonline 16 nov 2015 om 17:28 0
  Aan deze adviezen heb je niets in de huidige verkopers markt:

  1. In bijvoorbeeld Utrecht zijn meer dan 200 makelaarskantoren. Het is niet te doen om zoveel websites van makelaars in de gaten te houden om van het nieuwe woningaanbod op de hoogte te blijven.
  2. Makelaars worden in de grote steden overstelpt met reacties wanneer zij een nieuwe woning aanmelden. Zij gaan je echt niet bellen om te vragen of je misschien ook wilt komen kijken! Sterker nog, bij veel makelaars mogen op de eerste bezichtigingsdag alleen mensen met aankoopmakelaar komen kijken.
  3. Hoezo snel beslissen als je nog een afspraak gaat maken voor een 2e bezichtiging? (zie punt 5). In de huidige verkopers markt zijn de meeste woningen verkocht voordat je de kans krijgt een woning een tweede keer te bezichtigen.
  4. Verreweg de meeste verkopers willen hun woning op Funda hebben. Je kunt het proberen (als je de tijd hebt), maar in mijn ogen moet je dan wel heel veel geluk hebben wil je op zo'n manier slagen.

  Met vriendelijke groet,

  Aankoopmakelaar uit Utrecht

  Je kunt beter een goede aankoopmakelaar nemen. Dan ontvang je elke dag het nieuwe woningaanbod van woningen voordat zij op Funda komen. Daarnaast belt je aankoopmakelaar je er wat leuks te koop komt. Snel beslissen is een stuk eenvoudiger want je aankoopmakelaar kan je direct informeren over de waarde van de woning, de bouwkundige staat en de beste aanpak.
 2. Mr_Baldy 6 jan 2016 om 22:23 0
  mensen moeten zich niet gek laten maken, stel voor je zelf een max en wat je daar voor wil hebben makelaars zetten een huis vaak veelste hoog in de markt in de hoop als hij verkocht wordt voor die prijs kunnen ze volgende kopers laten zien. zie hier hebben ze ook zoveel betaald.
  ik denk dat de meeste huizen die langer dan 1 jaar te koop staan al snel 15% minder waard zijn dan waarvoor ze te koop staan. dus gewoon 20% onder prijs bieden en emotie weg laten het is een kopers markt wil de een niet er zijn huizen genoeg en wees niet beschaamd om 20% lager te bieden gaat om veel geld.

2 Reacties Omhoog ↑

Lees ook:

Hoe vergelijk je vergelijkingssites?

De ene vergelijkingssite is de andere niet. Zeven tips om te bepalen of ... Lees verder ›