IEXGeld

Dossiers

Profiel

Je hebt iets gekocht en een dag later is het in de aanbieding. Kun je nog korting krijgen?

Ken je dat? Heb je net een nieuwe televisie gekocht, een nieuwe koptelefoon aangeschaft of iets anders gevonden wat je al heel lang wilde hebben, blijkt het de volgende dag in de aanbieding te zijn!

Dat is balen én zonde van je geld. Wat als je toch wat geduldiger was geweest en een dag langer had gewacht... Loont het in deze situatie om terug te gaan naar de winkel?

Vaak geldt: koop = koop

Voor het antwoord op deze vraag ben ik in de voorwaarden gedoken van verschillende grote winkelketens. Helaas is er geen eenduidig antwoord op te geven: het hangt kortweg van de voorwaarden van de winkel af. Wel geldt in de meeste gevallen: koop is koop. Dus heb je iets gekocht en blijkt het de volgende dag goedkoper, dan heb je gewoon pech.

Maar soms heeft een winkel een laagsteprijsgarantie. Voorbeelden zijn Mediamarkt en BCC. Daar geldt de voorwaarde dat je je binnen veertien dagen meldt bij de winkel én dat de aanbieding op dat moment ook nog geldig is. Daarnaast moet het product nog in de originele verpakking zitten, mag het geen uitverkoopproduct zijn en tellen buitenlandse winkels niet mee. Snel schakelen en handelen dus, in dit geval.

Lees ook: Laagsteprijsgarantie? Check de kleine lettertjes.

Geld terugvragen en opnieuw kopen

Mediamarkt en BCC zijn twee voorbeelden, het kan bij iedere winkel weer anders zijn. Bijvoorbeeld qua voorwaarden. Best een gedoe om uit te zoeken of je nog geld terug kunt krijgen.

Wat je in plaats daarvan ook kunt doen - mocht je die korting echt heel graag willen hebben - is je nieuwe televisie of koptelefoon terugbrengen naar de winkel en je geld terug vragen. Koop het vervolgens (al dan niet in een ander filiaal) weer terug, maar dan mét de korting. Een vrij simpel trucje om toch van die aanbieding te profiteren.

Lees ook: Besparen op afronden: betaal soms met pin en soms cash

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›