IEXGeld

Dossiers

Profiel

Gaan je kinderen naar de opvang? Goed nieuws voor jou: het wordt goedkoper.

Gaan je kinderen naar de opvang? Dan hebben we goed nieuws voor jou: de kinderopvangtoeslag gaat - met ingang van volgend jaar - 5,8% omhoog.

Het is een maatregel uit de nieuwe begroting, die met Prinsjesdag officieel bekend wordt gemaakt. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het alvast per brief aan de Tweede Kamer laten weten, zodat de regel begin 2016 al in kan gaan.

Lees ook: Dit is waarom het hebben van kinderen duurder kan worden

Vijftig tot honderd euro meer toeslag

Het kabinet vindt het belangrijk dat jonge ouders werk en privé goed kunnen combineren. Goede en betaalbare kinderopvang hoort daarbij, zegt Asscher. Specifiek voor deze toeslagverhoging wordt er 290 miljoen euro extra per jaar uitgetrokken.

Als ouder ontvang je straks meer toeslag voor ieder kind dat naar de opvang gaat. In de meeste gevallen za het om een bedrag van tussen de vijftig en honderd euro per maand gaan.

Een voorbeeld: verdien je - als gezin - ongeveer 50.000 euro per jaar en gaan er twee kinderen drie dagen per week naar de dagopvang, dan kun je maandelijks op 108 euro meer toeslag rekenen.

Lees ook: Checklist: je belastingaangifte en de kinderen

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Dit moet je weten over de nieuwste bespaartrend op TikTok

Cash stuffing of de 100-envelope challenge wordt de nieuwste bepaartrend... Lees verder ›