IEXGeld

Dossiers

Profiel

Gebruik oude enveloppen als boodschappenlijstje

Alle kleine beetjes helpen, daar draait In the pocket om. De rubriek met kleine - en soms wel héél kleine - bespaartips.


Natuurlijk scheid je je afval en gooi je je oude papier en karton in de papierbak. Maar je kunt oud papier en karton ook hergebruiken.

Gebruik eenzijdig bedrukt papier en lege enveloppen bijvoorbeeld als boodschappenlijstje, voor aantekeningen, huiswerk, tekeningen of als kattebelletje. Reserveer een speciaal brievenbakje voor al deze papieren.

Met lege kartonnen verpakkingen, eierdozen, wc-rollen en schoenendozen kunnen kinderen bijvoorbeeld maskers, hutten, kijkdozen maken of gebruiken als knutselmateriaal. Of je gebruikt ze zelf, om spullen in op te bergen.

Dit is goed voor het milieu - mits je het hergebruikte papier weer in de papierbak gooit - én je bespaart geld. Je hoeft namelijk geen opschrijfboekjes of papier te kopen voor je boodschappenlijstjes, aantekeningen et cetera.


Win het boek Niets verspillen doe je zo!

De bespaartip hierboven komt uit het boek Niets verspillen doe je zo! van Stéphanie Araud-Laporte. Het boek staat vol praktische tips om je hoeveelheid afval te beperken, om duurzamer te leven en om zo geld te besparen. Handig!

En wat helemaal leuk is: we mogen een exemplaar weggeven. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken, is jouw eigen ultieme bespaartip te mailen naar iexgeld@iex.nl, o.v.v. Bespaartip. Meedoen kan tot 15 september. De winnende tip wordt geplaatst in In the pocket. Succes!

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›