IEXGeld

Dossiers

Profiel

Check deze zes documentaires over geld en ondernemen

Ben je op zoek naar een goede documentaire over geldzaken en ondernemen? Er is zoveel te vinden - bijvoorbeeld op Netflix - dat het niet zo raar is als je soms simpelweg niet weet welke je moet kiezen. We hebben daarom een kleine selectie gemaakt: dit zijn zes documentaires die je als liefhebber van genoemde onderwerpen moet zien.

Lees ook: Regel je geldzaken als een bedrijfsleider

1. De beste trucs om meer uit je leven te halen

Ted Talks – Life Hacks is een serie van vijf Ted-lezingen die je tips geven voor succes in je leven en in je werk. Zo leer je hoe je de werkplekepidemie van niet-effectieve en slecht geplande vergaderingen moet overleven.

2. Beslissingen maken onder grote druk

Het financiële systeem stond op omvallen, maar hij heeft de wereldwijde economie op het laatste moment gered. Dit gaat over Hank Paulson, de Amerikaanse staatssecretaris van financiën tijdens de val van de bank Lehman Brothers. Dit is zijn verhaal: Hank: 5 Years from the Brink.

3. De ontmaskering van een van de grootste fraudeurs ooit

Ongeveer achttien miljard dollar pakte Bernie Madoff af van beleggers via een gigantisch piramidespel. Deze documentaire, Chasing Madoff, laat zien hoe één rechercheur er tien jaar over deed om de fraudeur te ontmaskeren.

4. Alles voor winst en de laagste prijs, is dat wel zo goed?

Walmart is de grootste retailer van de wereld. De supermarktketen staat bekend om de lage prijzen, maar ook omdat het personeel slecht betaald wordt en omdat kleinere ondernemers uit de markt worden gedrukt. In Wal-Mart: The High Cost of Low Pricing worden deze onderwerpen onderzocht.

5. Economen leggen uit wat mensen motiveert

Waarom doen mensen wat ze doen? Freakonomics onderzoekt de wetenschappelijke en economische concepten achter het menselijk handelen. Het opent je ogen over wat consumenten, medewerkers en collega's motiveert.

6. Een enorme schuldenberg

Voor de crisis van 2008 hadden Amerikaanse huishoudens samen meer dan tien biljoen dollar aan schuld. Ze stapelden schuld op schuld en creditcard op creditcard. In In Debt We Trust: America Before the Bubble Bursts wordt het groeiende dilemma van creditcardbedrijven, die steeds meer uitlenen aan naïeve leners en vervolgens gigantische rentebetalingen eisen over creditcardschulden, besproken.

Lees ook: Miljonair worden voor dummies: lees deze vijf boeken

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Dit moet je weten over de nieuwste bespaartrend op TikTok

Cash stuffing of de 100-envelope challenge wordt de nieuwste bepaartrend... Lees verder ›