IEXGeld

Dossiers

Profiel

Zo krijg je extra kadootjes op je verjaardag

Alle kleine beetjes helpen, daar draait In the pocket hier op IEXGeld om. De rubriek met kleine - en soms wel héél kleine - bespaartips.


Als je online winkelt word je vaak naar je geboortedatum gevraagd als je een account aanmaakt. Als je dit naar waarheid invult kun je op je verjaardag geld besparen.

Veel (online) winkels geven namelijk een kadootje op je verjaardag. Dit kan een korting zijn of extra spaarpunten of dat je bij een bestelling geen verzendkosten hoeft te betalen. De Hema bijvoorbeeld geeft een bon voor twee tompoucen en de Bijenkorf een bon voor een kopje koffie.

Lees ook: Deze buitenkansjes kosten alleen maar geld

Een lijst met andere kadootjes:

  • Spartoo: kortingsbon van 10 euro (bij besteding van minimaal 60 euro)
  • Kruidvat: 30 spaarpunten
  • Blokker: 5 euro korting bij besteding van minimaal 25 euro online
  • Welikefashion.com: 15% korting op bestelling
  • Bol.com: 2,50 korting op bestelling

Je hoeft overigens niet altijd een account aan te maken, vaak is het al voldoende om je in te schrijven voor de nieuwsbrief of een klantenkaart aan te vragen. 

Lees ook: Voorkom sluipgebruik en bespaar

Let wel op: je krijgt natuurlijk niet voor niets korting. Bedrijven willen je naar hun winkel of webshop lokken in de hoop dat je meer aanschaft. Dus zo’n kadootje kan ook juist negatief voor je portemonnee uitpakken als je allerlei spulletjes gaat kopen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Tip: wil je niet alleen op je verjaardag extra kadootjes krijgen, maar ook op andere momenten? Vul dan verschillende geboortedata in bij de diverse winkels.

Lees ook: Je eigen boodschappentas is geld waard

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Microkredieten: veel impact en een hoog rendement

De koersontwikkeling heeft ook niet of nauwelijks samenhang met de beurs Lees verder ›