IEXGeld

Dossiers

Profiel

Dit zijn de vijf duurste jachten ter wereld

Welke miljardairs hebben de grootste, langste en meest luxueuze jachten ter wereld?

De lijst wordt aangevoerd door Russische heren (zoals Roman Abramovich, eigenaar van voetbalclub Chelsea) en oliesjeiks (onder wie de sjeik van Dubai). Honderden miljoenen tot meer dan een miljard euro hebben ze afgetikt om hun kastelen op het water te kopen.

Voor deze mannen zijn de belachelijk hoge jaarlijkse kosten wisselgeld. Het onderhouden en de boel draaiende houden kost minimaal zo'n 10% van de aanschafwaarde. De eigenaar van een jacht van bijvoorbeeld 100 miljoen euro is daar dus ongeveer 10 miljoen euro aan kwijt.

Misschien wel een beetje een ver-van-mijn-bed-show, maar meekijken in het wereldje van de rijken is soms best leuk. Daarom delen we met plezier dit lijstje, opgesteld door TheRichest: dit zijn de vijf duurste jachten ter wereld.

Check ook: In Londen vind je de meeste miljonairs ter wereld

5. Al Said: 300 miljoen dollar


Dit schip - compleet met concertzaal - heet Al Said, vernoemd naar de eigenaar, de sultan van Oman. Het staat in dit lijstje op nummer vijf, maar toen het werd gebouwd was het nog het op twee na grootste jacht ter wereld.

Het kostte maar liefst 300 miljoen dollar. Er kunnen zeventig mensen overnachten. Let wel: dat is exclusief de 154 bemanningsleden die aan boord werken. Naar het schijnt bestaan er geen foto's van de binnenkant van dit schip.

4. Superyacht A: 323 miljoen dollar


Dit nobele stulpje op het water kostte de Russische miljardair Andrei Melchenko liefst 323 miljoen dollar. En dat terwijl het schip lang niet zo groot is als de andere in de top 5. Er kunnen maar 14 mensen slapen en er werken 42 personeelsleden aan boord.

De Russische grondstoffenmagnaat heeft veel geld besteed aan de binnenkant. Op het schip bevinden zich drie zwembaden, elk gebouwd met een stroom uit een andere richting waar tegenin gezwommen kan worden. Onderin het ruim liggen nog twee andere schepen, waarmee naar het land kan worden gevaren.

3. Dubai: 350 miljoen dollar


Deze boot is in het bezit van de sjeik van Dubai en heeft 350 miljoen dollar gekost. Aan boord vinden gasten een zwembad, een spa, een glazen trappenhuis en, hoe kan het haast anders, een helikopterplatform. Er kunnen 115 gasten overnachten op dit schip - overigens het op twee na grootste schip van de wereld.

2. Eclipse: waarschijnlijk 450 miljoen tot 1,2 miljard dollar


De kosten om dit gigantische jacht te bouwen zijn niet exact bekend, maar er zijn bronnen die zeggen dat de bouw 1,5 miljard dollar heeft gekost.

Wat sowieso bekend is, is dat er 70 man personeel aan boord werkt en dat de Russische miljardair Roman Abramovich de eigenaar is. Abramovich heeft ruimte voor 24 gasten. Overigens kunnen op het schip twee helikopters tegelijk landen en er zit zelfs een onderzeeër in.

1. Streets of Monaco: 1 miljard dollar


En op nummer één: Streets of Monaco. Dit jacht kost zeker 1 miljard dollar. Maar het schip bestaat nog niet, het is nog in aanbouw. Aan boord is van alles te vinden dat het leven van een miljardair echt net een stukje beter maakt.

Denk aan een kartbaan, een strand, een meer en een op Monaco geïnspireerd dek. Met bijvoorbeeld casino’s, het racecircuit van Monaco, tennisbanen, zwembaden, cafés en een schitterend onderwaterzicht.

Lees ook: Dit zijn vijf van de duurste huizen van Nederland

Gerelateerde Tools

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Zetten Shell en andere energiereuzen hun zegetocht in 2023 voort?

Deze 4 aandelen springen er volgens analisten van Citi uit. Lees verder ›