IEXGeld

Dossiers

Profiel

Dit zijn vijf van de duurste huizen van Nederland

Hij komt er weer aan: de oudejaarstrekking van de Staatsloterij. Eerlijk is eerlijk, de kans dat je de hoofdprijs wint is niet zo bijzonder groot.

Maar mocht je toevallig het winnende lot in handen hebben en dus tóch de gelukkige zijn, dan kun je een mooie aankoop doen in het nieuwe jaar.

Lees ook: De jackpot is (niet) gevallen

Wat dacht je van een droomhuis?

Win je niet - of niet genoeg - dan zal het even bij dromen blijven. Maar kijk in elk geval even mee naar deze vijf woningen (van 'goedkoop' naar duur). En stel je eens voor hoe het zou zijn om er te wonen; alleen dat is al leuk.

Villa in Kralingen

Kralingseweg 347, Rotterdam. Vraagprijs: 5,25 miljoen euro.


Als je ruzie met je partner hebt hoef je elkaar even niet tegen te komen in dit huis met 1000 vierkante meter aan woonoppervlak en 4000 vierkante meter aan perceel. 's Nachts kun je dan kiezen voor een van de vier andere slaapkamers. De locatie van dit flamboyante onderkomen is de chique Rotterdamse wijk Kralingen.

Ontspanningsvilla te Gouda

Bodegraafsestraatweg 163, Gouda. Vraagprijs: 5,9 miljoen euro.


Na een paar rondjes in het zwembad en een saunaatje heerlijk aan de champagne bij een spelletje kaarten, en dat allemaal in de kelder van je huis. Deze kapitale villa ligt aan het open water van de Reeuwijkse plassen, dus er is ruimte genoeg voor je botenverzameling.

Oud stulpje van Koning Willem III

Wilhelminalaan 13, Sassenheim. Vraagprijs: 6,2 miljoen euro.


Altijd al voor koning willen spelen? Dan is dit landhuis te Sassenheim (ooit eigendom van koning Willem de derde, vader van Wilhelmina), vast wel geschikt. Overal in het huis vind je bladgoud, marmer en geornameerde plafonds die tot wel 3,5 meter hoog zijn.

Een blits grachtenpand

Herengracht 581, Amsterdam. Vraagprijs: 6,8 miljoen euro.


Dit is het duurste pand van Amsterdam. Het kasteel aan de gracht is van Jan-Dirk Paarlberg, de vastgoedbaas die miljoenen euro witwaste voor Willem Holleeder, na afpersing van Willem Endstra (aldus justitie).

Van een boef verwacht je natuurlijk state-of-the-art beveiligingssystemen en kogelvrije ramen, maar daarover vind je niks in de beschrijving op Funda. Wel heeft dit blitse pand van Paarlberg een mooi inpandig zwembad.

Kasteel Schaloen

Oud-Valkenburg 5, Schin op Geul. Vraagprijs: 9,5 miljoen euro. 


In dit kasteel, genaamd Kasteel Schaloen, kun je je in een vorige eeuw wanen. Als je even genoeg hebt van de buitenwereld haal je je ophaalbrug omhoog. Dit soort kastelen vergt altijd wel kapitalen aan onderhoud, maar als je 9,5 miljoen euro kunt neertellen voor dit pand heb je waarschijnlijk ook wel een potje met geld voor een klusjesman.

Check ook: In Londen vind je de meeste miljonairs ter wereld

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Wat betekent een hoog label voor je energierekening?

Een overzicht van het verschil in de kosten. Lees verder ›