IEXGeld

Dossiers

Profiel

Een damesbeen is geen tafelpoot

Vind je het ook zo zonde om als er één sok versleten is, allebei je sokken weg te moeten gooien? Of als je in één been van je panty een ladder hebt en je de hele panty weg moet doen?

Gelukkig hoeft dat helemaal niet.

Koop vaker dezelfde sokken. Is er één versleten, dan leg je de goeie apart. Je bewaart hem tot er van het andere sokkenpaar ook één versleten is. Combineer de twee goede sokken met elkaar en je hebt weer een goed paar.

Bespaar de helft

Met panty’s is het wat lastiger, maar ook daar kan je besparen. Koop ook hier vaker dezelfde exemplaren (zelfde kleur en zelfde dikte). Heb je een ladder in één been, knip dat been er dan net onder het dikke deel af. Wacht tot je een ladder hebt in je volgende panty en knip ook dit been eraf. Draag vervolgens de twee éénbenige panty’s over elkaar heen en je hebt een hele panty.

Helemaal als je wat duurdere panty’s draagt, kan het op jaarbasis een hele besparing opleveren. Stel je draagt één keer per week een panty van 7 euro. Gemiddeld krijg je tijdens de derde keer dragen een ladder. Dat zijn dan op jaarbasis ongeveer 16 panty’s (maal 7 euro is 112 euro). Met deze truc bespaar je de helft en dat is toch 55 euro per jaar.

Sokken slijten minder snel, maar draag je vaker. Koop je zo’n vier keer per jaar een tweepak sokken voor ongeveer 5 euro, dan bespaar je op deze manier toch nog 10 euro per jaar. 

Lees ook: Gratis boeken lezen doe je zo

Hergebruiken kan ook

Je oude, kapotte panty's kunnen trouwens nog prima dienstdoen als een haarband. Knip gewoon een reepje van het been, een beetje oprekken en je hebt al een haarband. Hier staan nog meer tips voor hergebruik van oude panty's.

Van je oude kapotte sokken kun je een sokpop maken, maar je kunt 'm ook volproppen met kattebakkorrels en in je auto leggen. Het schijnt dat dan je ramen niet beslaan.

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›