IEXGeld

Dossiers

Profiel

Zes keer bezuinigen zonder extra inspanningen

Waarom zou je meer betalen voor een merkproduct als je dezelfde kwaliteit ook kunt krijgen voor de helft van het geld?

Check ook: Gebruik van alles de helft en bespaar de helft

De goedkopere (huis)merken van de producten hieronder zijn over het algemeen prima te doen:

  • Shampoo, zeep, doucheschuim, wasmiddel: Goedkope producten maken doorgaans net zo goed schoon als de duurdere varianten.

  • Tandpasta, mondwater: heb je geen problematisch gebit, dan kun je prima poetsen en spoelen met de goedkopere producten.

  • Water: in Nederland kun je prima water uit de kraan drinken. Water in flessen is duurder en niet per se gezonder dan kraanwater. Bovendien bespaar je door kraanwater te drinken op afval.

  • Medicijnen: generieke medicijnen hebben dezelfde actieve ingrediënten als de merkmedicijnen, maar kosten veel minder geld.

  • Gereedschap (mits je geen fanatiek klusser bent): heb je alleen een schroevendraaier nodig om af en toe ergens een schroef in te draaien of een hamer om soms te timmeren? Dat kan makkelijk met goedkoop gereedschap. Waarom een schroevendraaier kopen van 10 euro als je er ook een van 2 euro kunt krijgen?

  • Koffie en thee: proef jij echt het verschil tussen de dure merken en goedkopere merken? Zo ja, dan kun je dit stukje overslaan. Zo niet, waarom blijf je dan de duurdere merken kopen? Stap over naar koffie en thee van bijvoorbeeld het supermarkt-huismerk.

Lees ook: De wereld verbeteren en geld besparen: De grote schoonmaak

Zo'n lijstje is natuurlijk voor iedereen anders. Maar neem het eens als een begin. Stel je eigen lijstje samen door bij elke aankoop na te denken of een goedkopere variant niet net zo goed is.

En van het geld dat je hebt bespaard kun je eens iets te kopen waarvan de goedkopere versie écht minder goed of lekker is dan het merkproduct.

Meer bespaartips? Ga naar onze rubriek In The Pocket.

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

  1. [verwijderd] 21 april 2016 10:39 0
    Op mondwater, die volgens de reclame een explotie in de mond geeft, is nog veel meer te besparen. Mijn tandarts zei mij: dat spul kan gemakkelijk 10 maal verdund worden (zoals je ook doet met limonade). Dan is een fles van 6 euro eigenlijk helemaal niet zo duur meer. Tandarts gaf zelfs aan dat het spoelwater wat ze zelf gebruiken infeite hetzelfde is en dat ze dat ook verdunnen.

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Energienota gaat fors omhoog: 7 slimme tips om kosten te besparen

De energienota dreigt komend jaar flink op te lopen. Dit kun je doen om ... Lees verder ›