IEXGeld

Dossiers

Profiel

Zorg dat je altijd ingrediënten voor minstens één maaltijd in huis hebt

Iedereen heeft 't wel eens: je bent later thuis dan verwacht en hebt eigenlijk geen zin en tijd om nog boodschappen te gaan doen. Dus bestel je maar weer een pizza, of je gaat Chinees halen.

Soms best lekker, maar niet verstandig als je het wat zuiniger aan wilt doen. Beter is het om altijd ingrediënten voor één maaltijd in huis te hebben. Reken maar mee hoeveel je bespaart op één maaltijd.

  • Twee pizza’s bestellen bij New York Pizza kost circa 18 euro (een beetje afhankelijk van welke pizza je kiest). Beetje fooi voor de pizzabezorger: 18,50 euro.

  • Een portie Foe Yong Hai met Tjap Tjoy kost bij de Chinees ongeveer 12 euro, kroepoek en een saté erbij en je komt op 16 euro voor twee personen.

Daartegenover staat:

  • Een zak Aviko maaltijdpannetje voor twee personen kost 5 euro bij Albert Heijn en kun je maanden in de diepvries bewaren.

  • Een diepvriespizza van de supermarkt koop je al voor 2,50 euro.

  • Een blik groentesoep van Albert Heijn-huismerk kost 1,80 euro en die kan je ook wel een paar jaar bewaren. Een afbakstokbrood erbij van 40 cent (voor twee stuks) en je hebt voor 2,10 euro een maaltijd voor minstens twee personen.

Lees ook: Een goedkope maaltijd haal je bij de buren

Je bespaart zo 10 tot 15 euro op één maaltijd. Bestel je één keer maand eten, dan is je besparing in een jaar tijd: 120 euro!

Nog goedkoper is het trouwens om, als je bijvoorbeeld pastasaus maakt, wat extra te maken voor in de diepvries. Als je dan een andere keer geen tijd hebt, kun je het zo opwarmen. En zorg dan ook dat je altijd een zak pasta in je voorraadkast hebt staan.

Check ook: Gezond eten is niet duur! Zeven tips

Lees ook:

Zo bespaar je op streamingdiensten

Voorkom onnodige kosten. Lees verder ›