IEXGeld

Dossiers

Profiel

Als flexwerker een hypotheek regelen. Jazeker, dat kan.

Heb je een flexibel arbeidscontract en word je al een jaar gedetacheerd via Randstad? Dan worden je kansen om een hypotheek af te sluiten misschien wel een stuk groter dan voorheen.

De Vereniging Eigen Huis, uitzender Randstad en geldverstrekker Obvion zijn namelijk gestart met een proef voor een flexwerkershypotheek. Zij vinden dat niet het arbeidscontract moet tellen bij een hypotheekaanvraag, maar het perspectief van de aanvrager. Zaken als opleiding, werkervaring, competenties, functie en situatie op de arbeidsmarkt zijn volgens de initiatiefnemers belangrijker dan de vaste aanstelling.

De Vereniging Eigen Huis meldt op haar website dat ze daarom als vervanger voor de werkgeversverklaring een perspectiefverklaring hebben geïntroduceerd. 

De drie partijen onderzoeken in de proefperiode, die is gestart in december 2013 en vooralsnog tot oktober 2014 loopt, of de kans op het verkrijgen van een hypotheek voor flexwerkers wordt vergroot met een zo'n perspectiefverklaring.

Beperkte mogelijkheden

Dit lijkt een mooie kans voor flexwerkers om toch een eigen huis te kunnen kopen, maar de mogelijkheden zijn wel erg beperkt. Om in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring moet een flexwerker namelijk minimaal één jaar gedetacheerd zijn via Randstad. En de hypotheekaanvraag moet bij de Eigen Huis Hypotheekservice van Obvion worden ingediend.

Hoor je bij de groep van elfduizend flexwerkers die deze kans is geboden, check dan wel heel goed de voorwaarden van Obvion. Een hypotheek is namelijk niet niks en je maakt afspraken voor een lange periode met de geldverstrekker.

En, tot slot: of alle aanvragen daadwerkelijk worden gehonoreerd is nog onzeker.

Lees ook: Checklist: een hypotheek afsluiten

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Wat zijn de gevolgen van een verzwegen studieschuld voor de hypotheek?

Het blijft voorlopig mogelijk om studieschulden buiten de radar van hypo... Lees verder ›