IEXGeld

Dossiers

Profiel

Met de helft minder wasmiddel wordt de was ook schoon

Je bespaart al met het wassen in de wasmachine door je trommel helemaal vol te doen en op een lage temperatuur te wassen, maar er valt nog meer te besparen met de was.

Op het wasmiddel. Door de helft minder te gebruiken dan de fabrikant aangeeft. Een fles van ongeveer 1,3 liter Fleuril kost zo'n 6 euro. Volgens de fabrikant zou je hier 20 keer mee kunnen wassen. Dat is 30 cent per wasbeurt.

Hoeveel wasmiddel je moet gebruiken is afhankelijk van hoe vuil je was is, maar voor een standaard vuile was kan je de aangegeven hoeveelheid makkelijk door 3 delen. Dat betekent voor diezelfde fles Fleuril dat je er 60 wasbeurten uit kunt halen en dan kost het nog maar 10 cent per was. 

Voor heel vuil wasgoed kan je nog altijd de aangegeven hoeveelheid door 2 delen.

Ook bij de aanschaf van wasmiddel kan je geld besparen. De goedkope merken in goedkope supermarkten werken namelijk net zo goed als de dure A-merken.

Het enige waar je op moet letten is dat er door het wasmiddel voor de gekleurde en donkere was geen bleek of optische witmakers zit. Dat maakt de witte wel weer mooi wit (maar is ook zeer slecht voor het milieu).

Reacties

Er is nog niet gereageerd.

Lees ook:

Energienota gaat fors omhoog: 7 slimme tips om kosten te besparen

De energienota dreigt komend jaar flink op te lopen. Dit kun je doen om ... Lees verder ›