IEXGeld

Dossiers

Profiel

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart. Niet het leukste onderwerp om je mee bezig te houden. Toch maar eens doen, want je krijgt er nou eenmaal mee te maken. Een vraag die dan geheid om de hoek komt kijken: hoeveel gaat het kosten?

Geen uitvaart is gelijk, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Een grafkist kan een paar honderd euro kosten, maar ook gerust een paar duizend. Er kunnen vijftig gasten komen, maar er kunnen net zo goed tweehonderd mensen worden uitgenodigd. Je kunt de krant een rouwadvertentie laten plaatsen, maar dit is niet verplicht. Het zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs.

Een goede berekening kun je dus eigenlijk pas maken wanneer je precies weet wat er moet gebeuren. Misschien bepaal je dat zelf vooraf of beslissen je nabestaanden hierover. Als je nu nog niet exact weet hoe het er uit zal zien, kun je wel alvast uitgaan van een gemiddeld bedrag. Afhankelijk van de specifieke wensen kunnen kosten lager of hoger uitvallen.

Voor de kosten van een begrafenis valt te denken aan een rekening van zo’n 6500 euro. Voor een crematie kun je uitgaan van een gemiddelde van 6000 euro. Neem je het gemiddelde van deze twee bedragen, dan zou je kunnen zeggen dat een uitvaart gemiddeld zo’n 6250 euro kost. Let op: dit zijn alleen de kosten van de uitvaart zelf (uitvaartverzorger, begrafenis of crematie, kist, rouwwagen, koffie en cake voor de gasten, et cetera). De prijzen van een urn of grafsteen, en grafrechten of urnenmuur zijn in deze gemiddelden niet meegenomen.

Nabestaanden krijgen na afloop van de uitvaart de rekening. Je kunt je bij leven verzekeren om de (meeste) kosten te dekken. Een uitvaartverzekering kun je bij onder andere DELA, Monuta en Yarden afsluiten.

Lees ook: Sparen voor je uitvaart: verzekering of deposito?

Gerelateerde Tools

Reacties

1 Reactie Omlaag ↓

Aantal posts per pagina:  20 50 100

 1. [verwijderd] 18 april 2019 14:10 0
  De kosten van een uitvaart zijn gemiddeld 7000 euro. De kosten van een begrafenis zijn over het algemeen hoger dan de kosten van een crematie. Maar wanneer je een goedkope uitvaart wilt kan dit tegenwoordig al voor ongeveer 3000 euro.
  Hier kun je de kosten van een begrafenis berekenen. uitvaartverzekeringwijzer.net/algemen...

  Hier kun je de kosten van een crematie berekenen.
  uitvaartverzekeringwijzer.net/algemen...

  Op deze pagina staat een handige berekentool voor als je nog niet weet of je begraven of gecremeerd wilt worden.
  uitvaartverzekeringwijzer.net/algemen...

1 Reactie Omhoog ↑

Lees ook:

Rijk worden door op je handen te zitten?

De "Do Nothing Portfolio" blijkt een succes. Lees verder ›